hx4700 Pojawia się wygaszacz ekranu po wgraniu nowego ROMu.

• 7 Odpowiedzi
  • 1275 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam wszystkich klubowiczów  :)

Jestem szczęśliwym posiadaczem xh4700 jestem z niego zadowolony  :))  gdyby nie pewien problem  :(

Miałem zainstalowany na karcie CF program Spb Time v2.1.2 włączyłem w nim wygaszacz ekranu: po 5min na włączonym zasilaczu sieciowym miał się włączać wygaszacz ekranu, wszystko było OK do czasu wgrania nowego romu 1.10 , po tej operacji jak wiadomo wszystkie programy zostały skasowane natomiast gdzieś "zagnieździł się" plik z wygasazaczem albo może nastąpiły jakieś zmiany w rejestrze systemowym nie mam pojęcia.

Fakt faktem że programu nie jest zainstalowany a wygaszacz pozostał i nie wiem jak go usunąć :(

Zrobiłem CLEAN RESET, wszystkie programy zostale wykasowane, urządzenie wróciło do ustawien fabrycnych a WYGASZACZ EKRANU POZOSTAŁ AKTYWNY  !!!

Zakupiłem następnie na stronie HP nowy system WM5.0 , aktualizacja przebiegła bezproblemowo mam też najnowszy ROM 2.01 Wszysto działa szbko i stabilnie TYLKO ZNOWU POJAWIŁ SIĘ TEN WYGASZACZ EKRANU, niewiadomo skąd :( Teraz gdy mam PDA podpiętego pod zasilanie to po 5 min. włącza się wygaszacz ekranu :(  jest to bardzo denerwujące zwłaszcza gdy używam PDA z automapą do nawigacji w samochodzie.

Może ktoś z klubowiczów wie jak usunąć ten wyaszacz ekranu, pozostałość po Spb Time v2.1.2. Będę wdzięczny za każdą Pomoc.

Pozdrawiam Krzysztof

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2007, 23:53:50 »
Jak dobrze pamiętam w momecnie gdy włączy Ci się wygaszcz przytrzymujesz rysikiem ekran aż wyskoczą Ci opcje - wtedy będziesz mógł go zdeaktywować.
potrzebna zgoda

*

Offline RAMA

• *
  • 91
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 27, 2007, 00:07:37 »
Programs -> DockWare
Pojawi się wgaszacz a dalej jak pisał jas_pik
Odznaczasz na liście "Start Automatically" i jest OK :-)
Wygaszacz masz z głowy.

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 27, 2007, 00:12:18 »
Jak sie zalaczy ten wygaszacz przytrzymaj na nim rysik pojawi sie wtedy opcja start automaticaly , wylacz ja i bedzie git.

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 27, 2007, 01:46:12 »
Dziękuję wszystkim za pomoc, myślałem że już nie pozbędę sie tego wygaszacza  :))

POMOGŁO  :D

Teraz to jestem zadowolony hx4700 + WM5.0 + CF 4GB + GPS GlobalSat BT-359  :D

Jeśli ktoś z Klubowiczów zastanawia się czy warto wgrać WM5.0 do hx4700 i ma jakieś pytania to chętnie odpowiem.

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2007, 08:46:26 »
Nie trzeba nam nic mowic bo my wiemy ze nie warto ...
Mialem wgrany wm5 i tak szybko jak go wgralem tak szybko wrocilem do 2003 se ...

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2007, 17:27:08 »
Cytat: "ravel"
Mialem wgrany wm5 i tak szybko jak go wgralem tak szybko wrocilem do 2003 se ...

Niestety, ja również........... :S

*

Offline ipaq_5550

• *
  • 66
  • usługi magiczne, etc ...
  • Sprzęt: HX 4705, Holux M 1000, SPV M3000, SPV M5000
Re: hx4700 Pojawia się wygaszacz ekranu po wgraniu nowego RO
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2007, 20:33:01 »
Cytat: "rassimo"
Zakupiłem następnie na stronie HP nowy system WM5.0 , aktualizacja przebiegła bezproblemowo mam też najnowszy ROM 2.01 Wszysto działa szbko i stabilnie

No nie  :terrified:  nastepny zadowolony przez 2 do 3 dni ...  :mysli: