[hx4700] subiektywnie, rok po 'wypuszczeniu' vs x50v x51v

• 8 Odpowiedzi
  • 6834 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 22, 2005, 23:15:36 »
Mam zarowno axima jak i hp4700 i jesli chodzi o tego drugiego to mozna by znalezc u niego duzo wiecej wad niz autor tego artykuliku. Mialem juz kilka roznych pda i tak nieudanego jeszcze jak hp4700 nigdy nie zdarzylo mi sie kupic
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2005, 03:53:10 »
Cytat: "Claude"
Mam zarowno axima jak i hp4700 i jesli chodzi o tego drugiego to mozna by znalezc u niego duzo wiecej wad niz autor tego artykuliku. Mialem juz kilka roznych pda i tak nieudanego jeszcze jak hp4700 nigdy nie zdarzylo mi sie kupic

Twoja odpowiedź sugeruje, że powyższy artykuł jest wobec hx4700 bardzo krytyczny, tymczasem autor wypowiada się o nim bardzo ciepło, podkreślając jego zalety. Prawdę mówiąc "wady", które wymienił, szukał chyba na wyrost, żeby coś napisać, bo są raczej małego kalibru, być może z wyjątkiem Touchpada, który najczęściej pojawia się w zestawie wad tego modelu. Ale tak naprawdę dotyczy to osób, które planują grać. Dla mnie, który prawdopodobnie nigdy nie zainstaluje na PDA żadnej gry, Touchpad jest rozwiązaniem idealnym (szczególnie w trybie kursora).

*

Offline Claude

• 2086
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2005, 08:02:52 »
Ja raczej uznalem, ze autor bardzo delikatnie potraktowal hp4700. Bo dla mnie ten model poza 4 calowym ekranem nie ma nic co pozwalaloby go zakwalifikowac do klasy "high end". Zreszta jakosc obrazu , to oczywiscie jest subiektywne, w odniesieniu do axima czy toshiby e830 tez zostawia wiele do zyczenia. Ja rowniez praktycznie nie gram, nie oceniam go wiec z punktu widzenia gracza ale - kreteynsko podzielona pamiec, idiotycznie umieszczony port irdy, durna klapka, ktora prawie kazdy i tak wypina (jestesm leworeczny wiec dla mnie jedynym rozsadnym rozwiazaniem byloby gdyby otwierala sie do gory a nie na bok), malo precyzyjny touchpad powodujacy ze tak naprawde jest bezuzyteczny, predkosca tez ten model nie grzeszy - nie znajduje w nim nic co co pozwalaloby go zaliczyc do czolowki

*

Offline mke

• 17
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2005, 08:48:09 »
Ja chcialem dodac ze autor zdecydowanie cieplej wypowiada sie o hx4700. Niestety nie mam porownania bo to moj pierwszy ppc, musze uwierzyc na slowo takim artykolom  lub Waszym wypowiedziom ;). Nie mniej jednak powiedziales, ze nie mozna zaliczyc hx'a do klasy high, wiec ciekwi mnie jaki ppc jest dla Ciebie ,Was, na chwile obecna naj naj? wielka trojka (pomijajac podzial na zastosowanie)

*

Offline Claude

• 2086
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 23, 2005, 09:40:19 »
Ten temat juz byl walkowany, trudno jest wybrac ten naj naj... , wlasciwie nie ma takiego. Zaden palmtop nie jest doskonaly, pozbawiony wad i jednoczesnie wyposazony we wszystko to co bysmy chcieli. Ale obecnie porownujac hp4700 do axima x51v i toshiby e830 stwierdzam , ze ten pierwszy ma znacznie wiecej wad, mniej zalet niz pozostale. A teoretycznie wszystkie 3 modele sa zaliczany do modeli z "gornej polki".

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 23, 2005, 17:05:27 »
Claude widzę, że ciągle jesteś anty do 4700  :wink:

Ja musze powiedzieć, że aż takich dużych zastrzeżeń do tego pocketa nie mam. A najgorsze jest to, że touchpad naprawdę mi się podoba  :oops:

Oczywiście nie mam zainstalowanej żadnej gry, a touchpad działa w trybie kursora. I nie mam zastrzeżeń. Może dlatego, że do wszelkiego rodzaju "joysticków" podchodzę jak do jeża.

Faktem, że jakość wyśiwetlacza mogłaby być troszkę lepsza, no ale nie można mieć wszystkiego.

Nie wiem, co jest nie tak z "kretynsko podzielona pamiecią"? Co do  "idiotycznie umieszczony port irdy" - mi się podoba. Używam wyłacznie do przesłania danych z komórki, a że w komórce irdę mam "na górze" to jak położę jeden pod drugim, to na żaden nie musze patrzeć do góry nogami 8)

"Durna klapka"? Żartujesz? Dzięki tej "durnej klapce" zrezygnowałem z zakupu etui! Świetne rozwiązanie! Może z małym zastrzeżeniem - lepiej jeśli byłaby "przesówna"  :D

*

Anonymous

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 24, 2005, 00:35:23 »
Dla mnie klapka otwierajaca sie na bok uniemozliwia normalne uzytkowanie takiego pda.  Jesli chodzi o pamiec to np. w toshibie e830 po zainstalowaniu swojego ulubionego zestawu softu mialem ciagle wolnej pamieci okolo 50mb, w hp4700 mam tylko 25mb (dokladnie ten sam soft , tak samo lokowany w trakcie instalacji). Dodam , ze przy takim modelu brak brak przycisku blokujacego pozostale przyciski, brak jog diala to troche dyskwalifikacja. Zreszta rynek zweryfikowal ten model, slabo sie sprzedawal i raczej nic w tym wzgledzie sie nie zmieni

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 04, 2006, 16:31:57 »
Cytat: "Anonymous"
Jesli chodzi o pamiec to np. w toshibie e830 po zainstalowaniu swojego ulubionego zestawu softu mialem ciagle wolnej pamieci okolo 50mb, w hp4700 mam tylko 25mb (dokladnie ten sam soft , tak samo lokowany w trakcie instalacji).

To fakt! Nie mam pojęcia co on robi z tą pamięcią! Może poprawi się to pod WM 5.0

Dodam , ze przy takim modelu brak brak przycisku blokujacego pozostale przyciski, brak jog diala to troche dyskwalifikacja.

To mi akurat nieprzeszkadza.

Zreszta rynek zweryfikowal ten model, slabo sie sprzedawal i raczej nic w tym wzgledzie sie nie zmieni

Dziwisz się? Jednak większość pocketów jest używana (przynajmniej czasami) do gier, a on się zupełnie do tego nie nadaje!