Właśnie wróciliśmy do Egiptu z...
...nowym dżispejsem

Sprawa okazała się dosyć ciekawa, a jej finał bardzo miło nas zaskoczył, więc pozwolimy sobie o streszczenie:
Korzystając z kilkutygodniowego pobytu w Polsce postanowiłem zareklamować uszkodzone urządzenie.
Okazało się, że firma, która je sprzedała nie istnieje (zakup odbył się przez naszych znajomych z Polski za pośrednictwem Allegro).
Pełen mieszanych uczuć zatelefonowałem do innej firmy sprzedającej takie urządzenia z prośbą o wykonanie naprawy gwarancyjnej (miałem paragon z kasy fiskalnej i gwarancję). Poproszono mnie o podanie nr urządzenia i po jakimś czasie dowiedziałem się, że niestety takie urządzenie nie zostało sprowadzone do Polski przez przedstawiciela G-Space... Po kilku dodatkowych telefonach okazało się, że w zasadzie to nie jest to pewna informacja - bo nr urządzenia niby jest, ale go nie ma...
więc poproszono mnie o wysłanie z załączonym oryginalnym opakowaniem, na którym miał być hologram firmy.
Niestety opakowania nigdy nie widziałem - przesyłki do Afryki realizujemy zazwyczaj w najmniejszej możliwej objętości, więc wszelkie pudła są wyrzucane... Prośba o naprawę odpłatną również spotkała się z odmową.
Kilka dni później ktoś wspomniał o innej firmie, która dokonuje takich napraw - i tak trafiliśmy do firmy FEN z Poznania.
Tutaj sprawa nabrała innego obrotu - po przedstawieniu "jak to było" stwierdzono, że w sumie to nie moja wina, że firma sprzedająca urządzenia przestałą istnieć. Poproszono o wysyłkę - zaproponowałem, że pokryję wszelkie koszty naprawy, a w ostateczności kupię nowe urządzenie.
Po dwóch dniach dowiedziałem się, że mój gps kwalifikuje się do wymiany i o taką poprosiłem. W efekcie po kolejnych dwóch dniach dostałem nowego G-Space nie ponosząc żadnych kosztów

.
Pomijając fakt, że byłem zdecydowany na zakup nowego urządzenia, działanie firmy FEN bardzo miło nas zaskoczyło.
Miła i kompetentna obsługa w osobie pana Oskara Kabata z serwisu wspomnianej firmy dopełniła całości.
Mamy nadzieję, że każdy z Was będzie w podobny sposób obsługiwany w sytuacjach "awaryjnych".
Z naszej strony polecamy
www.fen.plSerdecznie dziękujemy wszystkim Forumowiczom za pomoc

PS.
GPS ma się dobrze, a co najważniejsze działa jak należy

piszemy z:
szer: 27*12'59,4"N
dł:33*49'49,37"E
Ciekawskich zapraszamy na naszą stronę
www.divetrek.com.pl