Freeze na hx4700

• 7 Odpowiedzi
  • 810 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DrZin

• 26
Freeze na hx4700
« dnia: Czerwiec 21, 2006, 10:19:19 »
Witam!
Ostatnio postanowiłem dodać nieco softu do mojego hx4700, wrzuciłem Skype'a, Gadu, PocketXpdf (jakoś tak to brzmiało), Acrobat Reader'a (coby zobaczyć co się lepiej sprawdza), Flash Playera, TCMP + pluginy, Total Commandera, XnView...to chyba z grubsza tyle... Zanim się do tego zabrałem zrobiłem hard reset coby było czysto. Wszystkie progsy zainstalowałem na karcie SD (Sandisk Ultra II 2 GB). No i teraz gwóźdź programu - od czasu do czasu pocket się przywiesza, trwa to jakieś 15-20 sekund po czym wszystko rusza i wykonywane są te polecenia, które wydałem podczas freeze'a. Robiłem soft reset no ale to niczego nie zmieniło. Jak sądzicie, gdzie może leżeć przyczyna...?? Może to być kewestia zarządzania pamięcią w WM2003SE (dodam, że staram się zawsze zamykać nieużywane programy przed odpaleniem kolejnych), instalacji programów na karcie zamiast w pamięci głównej, coś jeszcze innego??

*

silentjob

Freeze na hx4700
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 21, 2006, 13:57:27 »
A nie zainstalowałeś jakieś wtyczki systemowej/wtyczki do ekranu Today na kartę pamięci?

*

Offline DrZin

• 26
Freeze na hx4700
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 21, 2006, 23:26:46 »
Cytat: "silentjob"
A nie zainstalowałeś jakieś wtyczki systemowej/wtyczki do ekranu Today na kartę pamięci?

Nene, nic z tych rzeczy. Pod tym względem system jest czuściutki (o ile, żadnego z wymienionych przez mnie programów nie można traktować jako wtyczki).

EDIT: Widzę, że znowu zostaję sam ze swoim pytaniem... :(  Naprawdę nikt nie ma żadnego pomysłu/sugestii itp.??

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Freeze na hx4700
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 21, 2006, 23:35:19 »
Czy jesteś jeszcze na WM2003SE czy już WM5.0 ?
Jeśli ten drugi to troszkę trzeba pomajstrować w rejestrze. Myślę iż nawet w tym pierwszym  - pewnie też
potrzebna zgoda

*

Offline DrZin

• 26
Freeze na hx4700
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2006, 10:16:26 »
Cytat: "jas_pik"
Czy jesteś jeszcze na WM2003SE czy już WM5.0 ?
Jeśli ten drugi to troszkę trzeba pomajstrować w rejestrze. Myślę iż nawet w tym pierwszym  - pewnie też

WM2003SE - tak podałem w pierwszym poście, 2005 na razie nie planuję.

*

• 7793
Freeze na hx4700
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2006, 16:17:39 »
Mtyślę iż rozwiązanie dla ciebie to instalowanie wszystkiego na karcie a nie w pamięci PDA .Musisz sprawdzić ile masz wolnego ramu po zainstalowaiu wszystkiego w pamieci głównej. Następnie sprawdzasz uruchamiając każdy program z osobna który zjada całą dostepną pamięć.
Tu chyba  jest pies pogrzebany. Kierując się problemami tych którzy przeszli na WM5.0 ( duzo postów) empirycznie sprawdź które zmiany w rejestrze mogą Ci pomóc.
potrzebna zgoda

*

Offline DrZin

• 26
Freeze na hx4700
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 22, 2006, 20:58:17 »
@jas_pik - niestety nie przeczytałeś chyba moich odpowiedzi:
1) pracuję na Windows Mobile 2003 SE (na 2005 się nie przesiadam)
2) wszystkie programy zostały zainstalowane na karcie

*

• 7793
Freeze na hx4700
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 22, 2006, 22:36:26 »
RZeczywiście - umknęlo mi to - w takim razie musisz zrobić test - dokładnie to samo na innej karcie.
Odwolując się do WM5.0 proponuję Ci abyś metodą prób i blędów przetestowal pewne zmiany w rejestrach np w wielkosci Cachu
potrzebna zgoda