czytanie duzych pdf'ow na 4700??

• 6 Odpowiedzi
  • 1021 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 02, 2005, 03:18:53 »
witam,
bylbym bardzo wdzieczny za slowo komenatrza dotyczace czytania pdf'ow (duzych) na PDA. zamierzam kupic takowy sprzet tylko w tym celu wlasnie. 'sluzbowo' mam do czytania dzikie wrecz ilosci pdf'ow. czesc z nich jest niestety ogromna...od 1mb do kilkudziesieciu mb.
sa to czesto pisma w formacie pdf - duzo grafiki, zdje, reklam etc. etc.

gdzie wyczytalem, ze PDA nie radza sobie z tego typu plikami ale niestety od paru tygodni probuje bezskutecznie dowiedziec sie tego. dzwonilem do HP...nie wiedza (kazali mi 'empirycznie' sprawdzic ;) ), prosilem w sklepie o zaladowanie przygotowanych przeze mnie uprzedni plikow - stwierdzili, ze nie moga ;-(

wizja czytania tylko tekstowych pdf'ow nie urzadza mnie. mam dziesiatki e-bookow o grafice, 3d, photoshopie etc. etc. sporo z nich ma w sobie zdjecia, grafiki i przyklady...

CZY TO POJDZIE NA PDA?? zamierzam kupic HP4700 z 1GB karta... i nie bardzo wiem czy to bedzie wystarczajaco mocne.

pozdrawiam
Michal

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2005, 03:46:03 »
prosze nie zakladac takich samych watkow w roznych dzialach forum!!!

jest to niezgodne z regulaminem forum

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2005, 14:20:08 »
Czasami czytam pdf'y na moim iPAQ'u hx4700. Jesli masz duzo dokumentow do czytania, to na palmtopie (nawet z 4 calowym ekranem) napewno stacisz wzrok. Najlepiej pdf'y czyta mi sie w orientacji "lanscape", ale wtedy widac tylko polowe strony, tak ze jesli mamy jakis wykres na cala strone to calego wykresu dokladnie nie zobaczymy.
Na palmtopach sens ma tylko czytanie ebook'ow w MS Reader'ze (lub innym tego typu programie)

Pozdrawiam
Robert

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2005, 15:08:44 »
Ale jeśli zastosujesz program RepliGo który jest znacznie bardziej przyjazny do przeglądania plików lub przekonwertujesz pdf-y na html to czytanie i przeglądanie jest możliwe i nawet nie tak uciążliwe. Jeśli chodzi o wielkość to sądzę, że 20-25MB powinno spokojnie się otworzyć.

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2005, 15:32:56 »
Z ciekawosci sprobowalem przeczytac najwiekszy dostepny mi pdf (22MB 464 strony) i hx4700 spokojnie dal sobie z nim rade. Mozna bylo szybko przejsc do dowlnej strony strony.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 03, 2005, 19:54:58 »
Cytat: robot3
Z ciekawosci sprobowalem przeczytac najwiekszy dostepny mi pdf (22MB 464 strony) i hx4700 spokojnie dal sobie z nim rade. Mozna bylo szybko przejsc do dowlnej strony strony.

Mój rekord to 25 MB.
Trzeba jednak pamiętać o jednym. Oryginalne oprogramowanie hx 4700 do czytania PDF ma problemy z plikami które posiadają jakiekolwiek zabezpieczenia. NP. przed edycją.
Wszystkie takie pliki musiałem odbezpieczać.

Nie wiem czy to tylko subiektywne, ale miałem też czasami ( co jest dziwne ) problemy z polskimi znakami w plikach PDF.

« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 03, 2005, 22:36:48 »
dziekuje za odpowiedzi na moje pytanie...ale jesli mozna chcialbym spytac o jeszcze jedna rzecz. jak PDA radzi sobei z pdf'ami ktore zawieraja duzo grafiki (zdjecia, reklamy, wykresy etc. etc.)
czesc z rzeczy ktore mam to poprostu pdf'owe wersje magazynow, ktore normalnie ukazuja sie drukiem.
czy cos takiego tez pociagnie hx4700? rozumiem, ze tekstowe pdf'y to nie problem...ale co np. z eBookami Adobe lub plikami typu 'Photoshop Bible'. sa to wielkie 'kloce' po kilkaset stron...i z przykladami, zdjeciami, screenami etc etc.

czy ktos cos takiego moze probowal?

jesli znalazlby sie ktos z odrobina czasu to z checia przesle takowy pdf' lub link do niego...i moze poprostu daloby sie to sprawdzic empirycznie? ;)