Jak to hx4700 zaczął żyć własnym życiem...

• 5 Odpowiedzi
  • 1364 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak to hx4700 zaczął żyć własnym życiem...
« dnia: Lipiec 13, 2007, 15:00:53 »
Witajcie!

Upłynęło sporo czasu w którym mój 4700 zachowywał się całkiem przyzwoicie...
Aż do wczoraj... ???
Z niewiadomego powodu przycisk skrótu do kalendarza (to ten po lewej na dole) zaczął uruchamiać kalibrację ekranu - po skalibrowaniu urządzenie przechodzi do normalnego trybu, ale kolejne naciśnięcie to powtórka.

Do przycisku przypisany jest ciągle kalendarz, a kalibracja wogóle nie występuje jako opcja do przypisania.

I co teraz?
Czy to znak o przejściu hx'a w wiek średni? Czy może typowy objaw czegoś o czym wiedzą wszyscy jak zwykle oprócz mnie... ;) ?

Będę wdzięczny za jakiś pomysł na leczenie powyższej przypadłości.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Jak to hx4700 zaczął żyć własnym życiem...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 13, 2007, 15:01:57 »
sr zrobiony?
jeśli nie pomóglo to może hr?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 13, 2007, 16:32:19 »
w innych modelach kalibrację można uruchomić przyciskiem kalendarza trzymając jednocześnie wciśnięty środkowy przycisk joypada, ten który służy za "enter". Nie wiem jak to jest w 4700 (touchpad), ale masz tam na pewno jakiś odpowiednik tego entera i może jest on wciśnięty gdy wybierasz kalendarz?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 13, 2007, 16:34:09 wysłana przez killcabbie »

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2007, 13:34:26 »
macinl - od tego zacząłem... ale hapek się uparł i nic...

w innych modelach kalibrację można uruchomić przyciskiem kalendarza trzymając jednocześnie wciśnięty środkowy przycisk joypada, ten który służy za "enter". Nie wiem jak to jest w 4700 (touchpad), ale masz tam na pewno jakiś odpowiednik tego entera i może jest on wciśnięty gdy wybierasz kalendarz?

dziękuję za inspirację :) - co prawda nie rozwiązałem problemu dokładnie tak jak piszesz, ale...
okazało się, że przejście w opisywany przeze mnie stan uruchamiania kalibracji nie było przypadkowe, otóż po zaawansowanej retrospekcji  ::) okazało się, że przeglądając kalendarz wybrany przyciskiem skrótu, nacisnąłem i przytrzymałem jedno ze spotkań i... to spowodowało, że pod przyciskiem skrótu kalendarza pojawił się skrót do kalibracji...

Krótko mówiąc: przytrzymanie przycisku skrótu kalendarza i naciśnięcie i przytrzymanie w tym czasie spotkania w kalendarzu powoduje, że skrót "kalendarz" zmienia się w skrót "kalibracja". Aby odwrócić sytuację wystarczy nacisnąć wszystko jeszcze raz :).

Czyli... mój hx zaczął mnie normalnie słuchać -  killcabbie, wielkie dzięki za sugestie  :) .

...a tak całkiem przy okazji :)
po zainstalowaniu nowej wersji automapy (wcześniej odinstalowałem podanym na stronie AM programikiem wersję 3...) wszystko ładnie działa ale... po włączeniu urządzenia pojawia się komunikat:

"Błąd powiadomienia"
Nie można uruchomić
\Windows\WakeUpPPC.exe

Po kliknięciu "ok" wszystko działa, a przynajmniej na działające wygląda...
Może ktoś zna jakieś zaklęcie żeby komunikat zniknął?

Pozdrawiam,
Wojtek

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 15, 2007, 14:20:34 »
tu jest opisany problem z tym komunikatem i rozwiązanie: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70577

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 15, 2007, 23:12:46 »
tu jest opisany problem z tym komunikatem i rozwiązanie: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=70577

Dzięki, ale jakoś złośliwie nie zadziałało  ???

O dalszą pomoc poprosiłem w podanym przez Ciebie wątku.