Witam, od paru dni jestem szczęśliwym posiadaczem iPAQ hx4700. Teraz chciałbym do niego dokupić "niezbędne" akcesoria.
1) Posiadam już odbiornik GPS HI-305 (na CF).
2) Niezbędna jest oczywiście folia na ekran i zamierzam kupić folie Brando Protector Plus.
3) Kolejna sprawa to etui. Mam tutaj nielada problem. Chciałbym aby mój PDA był odpowiednio zabezpieczony i do tego najlepsze będzie chyba
etui aluminiowe, jednak ładniej chyba prezentują się skórzane, np.
otwierane pionowo lub
otwierane poziomo. Ponieważ chciałbym używać palmtopa nie wyjmując go z futerału i jednocześnie mieć włożony odbiornik gps muszę kupić etui otwierane poziomo. Doradźcie prosze jakie etui kupić.
4) Teraz bardzo ważna dla mnie sprawa ponieważ chciałbym czasami troszkę popisać a do tego niezbędna jest klawiatura. Najbardziej uniwersalna wydaje się
klawiatura Bluetooth. lub
klawiatura Bluetooth2. Może macie jakieś inne propozycje (nie koniecznie bluetooth). Czytałem, że jest trochę problemów z uzyskaniem polskich znaków na klawiaturze, ale mam mWriter 2.0 i jest tam opcja polskich znaków uzyskanych przy wciśniętym klawiszu (tu do wyboru chyba trzy w tym alt). Czy te klawiatury będą kompatybilne z moim palmtopem?
5) i wkońcu ostatnia rzecz czyli uchwyt samochodowy. Ponieważ nie chciałbym ingerować w deskę samochodu oraz korzystam z dwóch samochodów najlepszym rozwiązaniem wydaje się uchwyt mocowany za pomocą przyssawki do szyby, ale mam pewne wątpliwości. Czy ramie tych uchwytów nie są zbyt krótkie i czy uchwyt nie odczepi się od szyby.
Na koniec chciałbym prosić Was o pomoc w wyborze tych akcesoriów (wasze przemyślenia na ten temat to też pomoc:)). Będę wdzięczny za wypowiedzi zwłaszcza posiadaczom hx4700.
Ponieważ to mój pierwszy post tutaj chciałem odrazu przeprosić jeżeli popełniłem jakiś błąd.
Pozdrawiam
Michał