4700 + Marchevka

• 16 Odpowiedzi
  • 1586 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

4700 + Marchevka
« dnia: Czerwiec 11, 2005, 21:27:21 »
WItam! Mam pytanie: Czemu po zainstalowaniu upgrad'a do 4700 Marchevka nie działa tak jak powinna - tz po zainstalowaniu poprzestawianie jest menu start i kilka okienek w ogóle nie jest przetłumaczonych :(
Jakaś pomoc mile widziana - może up do Marchewki??
Pozdr Łukasz.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
4700 + Marchevka
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 11, 2005, 23:19:50 »
Podobno jeszcze nie ma odpowiedniej wersji mWritera dla nowego ROMu. A swoja droga to czemu ten temat zakladasz w Windows CE / Pocket PC (dev) ???? Przenosze...

4700 + Marchevka
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 30, 2005, 18:49:41 »
Podobno pod koniec tygodnia ma wyjsc nowa wersja z lata.

4700 + Marchevka
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2005, 19:01:39 »
Z tego co wiem to nowa wersja wychodzi i wychodzi :), sam jestem zainteresowany ze względu na obsługę klawiatury HP na BT która ma być dołączona do nowej Marchevki, jednak z tego co wiem już kilka osób oddało te klawiatury do media office ponieważ nie doczekali się obiecanej obsługi

*

silentjob

4700 + Marchevka
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2005, 20:15:05 »
A nie lepiej dać sobie spokój z tym oprogramowaniem???

4700 + Marchevka
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2005, 22:35:59 »
Dzwoniłem już kilka razy do Media Office w tej sprawie - cały czas mówią że w tej chwili mają inne priorytety, a upgrade zrobią wkrótce... (to wkrótce trwa już ponad 2 miesiące)

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
4700 + Marchevka
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 31, 2005, 10:45:20 »
blizniak79:
Dobrze radzę z własnego doświadczenia: jeśli nie chcesz mieć problemów z uruchamianiem softu na PDA - nie instaluj tego szajsu, nie psuj systemu! Po co ci to?

*

Offline HP3715

• 393
  • Sprzęt: TT GO 750 Live / ip4 + TT Europe z HD Traffic Live
4700 + Marchevka
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 31, 2005, 11:15:56 »
to ja podlinkuje zapis moich doswiadczen z marchewka
http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=17192#103420
--
pozdrawiam :-)

4700 + Marchevka
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 03, 2005, 20:20:42 »
Cytat: blizniak79
WItam! Mam pytanie: Czemu po zainstalowaniu upgrad'a do 4700 Marchevka nie działa tak jak powinna - tz po zainstalowaniu poprzestawianie jest menu start i kilka okienek w ogóle nie jest przetłumaczonych :(
Jakaś pomoc mile widziana - może up do Marchewki??
Pozdr Łukasz.

Może i zbiorę opier... za wcinanie się nie w ten temat co trzeba , ale :

Olejcie marcheve, na hx4700 z romem 1.10 ENG ( przerobiony z 1.0 GER ) w 100% działa Paragon LEng.

Wersja DEMO (lol) jest tutaj: http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=15264

Zainstalowałem go na FileStore ( pakiet jest dość spory ), i działa w 100% zarówno klawiatura jak i polski interface.
Co do szybkości... hmm... nie zauważyłem żadnych problemów. Nie wiem o co tyle krzyku.

Jeszcze raz sorki :)

*

Offline kanczug

• 19211
4700 + Marchevka
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 03, 2005, 20:41:04 »
Do czasu :))
Ale zycze Ci szczecia :)

*

Offline gomix

• 35
4700 + Marchevka
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 08, 2005, 11:29:21 »
Witam jesli chodzi o LEng, to mam problem, ponieważ po włączeniu modułu WI-FI i kliknięciu na ikonke łączenia na górze ekranu, zamiast wyświetlić opcje połączenia , robi soft-reset ( dotyczy wersji ROM 1.10, oraz legala LEng). Również po wgraniu LEng-a nie działa synchronizacja po irdzie. Jeśli ktos wie jak sobie poradzić z tym problemem, to bardzo prosze. Może trzeba coś poustawiać w rejestrze?

*

Offline kanczug

• 19211
4700 + Marchevka
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 08, 2005, 13:31:55 »
Trzeba wywalic smiecia... jesli juz to zainstaluj mWritera dedykowanego do Twojego PDA. Tylko nie wiem czy jest juz nowa wersja, dzialajaca poprawnie na nowym ROMie.

4700 + Marchevka
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 08, 2005, 15:28:51 »
Cytat: gomix
Witam jesli chodzi o LEng, to mam problem, ponieważ po włączeniu modułu WI-FI i kliknięciu na ikonke łączenia na górze ekranu, zamiast wyświetlić opcje połączenia , robi soft-reset ( dotyczy wersji ROM 1.10, oraz legala LEng). Również po wgraniu LEng-a nie działa synchronizacja po irdzie. Jeśli ktos wie jak sobie poradzić z tym problemem, to bardzo prosze. Może trzeba coś poustawiać w rejestrze?

Nie mam takich problemów....
WiFi i irda działają bez problemu.
Może  nie jest to problem LEng-a ?

*

Offline gomix

• 35
4700 + Marchevka
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 08, 2005, 19:24:16 »
Może nie , a wgrywałeś poprawkę rom SP31186?, Czy może masz ROM bez wgranej poprawki?
Zastanawiałem się też , czy czasem nie mam zbyt starej wersji LEng, moja wersja to 5210, jaką Ty masz wersję.

4700 + Marchevka
« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 08, 2005, 20:39:27 »
Cytat: gomix
Może nie , a wgrywałeś poprawkę rom SP31186?, Czy może masz ROM bez wgranej poprawki?
Zastanawiałem się też , czy czasem nie mam zbyt starej wersji LEng, moja wersja to 5210, jaką Ty masz wersję.

Mam wgrany ROM 1.10 ENG ( na 1.0 GER ) , mam zainstalowana poprawkę SP31186 ( wersja ENG )
i LEng w wersji 5210.
Ponadto mam zainstalowane : SlovoEd POL<->ENG,Microsoft Reader-a,Resco Explorer 2003.
PDWin TV remote controler,Gower Point uBook Reader, Total Commandera i jeszcze jakieś mniejsze śmiecie :).
Ta konfiguracja ( bez żadnych zmian/reinstalacji ) śmiga mi od jakichś 2 miesięcy.
Stale korzystam z WiFi, ale raczej rzadko z IRdy. Po twoim poście sprawdziłem to jednak, i działa
bez problemu. Przesłałem pliki z telefonu do PDA i z PDA do laptopa. WiFi działa ( jak zwykle ) normalnie. Mam w domu AP ( dziele internet z sąsiadami :) ), podłaczam się do niego codziennie i nie zauważyłem, po wgraniu ROM-a ENG czy LEng-a żadnych problemów.

*

Offline xenocrates

• **
  • 114
  • Sprzęt: BB 9800 Torch
4700 + Marchevka
« Odpowiedź #15 dnia: Listopad 08, 2005, 20:51:17 »
Ostatnio firma Media Office pracowała trochę nad Marchvią. Od czasu problemów opisanych w temacie: http://www.pdaclub.pl/forum/posty.php?temat_id=22372
wypuścili już chyba trzy nowsze wersje. Odbyłem dość długą korespondencję mailową z człowiekiem z MF i muszę powiedzieć, że człowiek mnie zaskoczył, bo był bardzo miły i starał się pomóc.
Ostatnia wersja wydaje się dziąłać znacznie lepiej. Pokazały się ostatnio otwarte programy, można też bezpośrednio zpoziomu programu instalacyjnego aktywować program, co spowodowało zniknięcie problemów z rejestracją. (poprzednio program odmawiał współpracy po tygodniu próbnym, mimo wpisanego kodu aktywacyjnego). Pozostało tylko jedno: źle działa firmowy pasjans.
Myślę, że morzesz do nich napisać maila, to przyślą link do ostatniej wersji.
A, co do wyższości LEnga nad Marchvią, to LEng ma jedną zasadniczą wadę- nie współpracjuje z klawiaturą Bluetooth HP w zakresie polskich znaczków. Jeżeli ktoś jej używa, to po problemie.

*

Offline gomix

• 35
4700 + Marchevka
« Odpowiedź #16 dnia: Listopad 08, 2005, 22:05:07 »
Ta konfiguracja ( bez żadnych zmian/reinstalacji ) śmiga mi od jakichś 2 miesięcy.
Stale korzystam z WiFi, ale raczej rzadko z IRdy. Po twoim poście sprawdziłem to jednak, i działa
bez problemu. Przesłałem pliki z telefonu do PDA i z PDA do laptopa. WiFi działa ( jak zwykle ) normalnie. Mam w domu AP ( dziele internet z sąsiadami :) ), podłaczam się do niego codziennie i nie zauważyłem, po wgraniu ROM-a ENG czy LEng-a żadnych problemów.[/quote]

MNIE TEZ DZIAŁA WI-FI, LECZ PISAŁEM , O PROBLEMIE PO KLIKNIĘCIU RYSIKIEM NA IKONĘ POŁĄCZENIA NA PASKU U GÓRY EKRANU, ZAZWYCZAJ POJAWIA SIĘ PO KLIKNIĘCIU DYMEK Z USTAWIENIAMI POŁĄCZENIA , A MNIE SIĘ RESETUJE PDA, NATOMIAST JESLI CHODZI O IRDE TO PLIKI PRZESYŁA POMIĘDZY KOMÓRKĄ , KOMPEM, ALE NIE SYNCHRONIZUJE Z KOMPEM. MOŻE TAKICH PRZYPADKÓW NIE MASZ , A MOŻE NIE ZAUWAŻYŁEŚ?