Jeżeli chodzi o moje zdanie:
1. pozwolę sobie wrzucić kontrpropozycję dla Jakuba - ja bym polecił folię Brando UltraClear - używałem obu i ta lepiej mi się sprawdziła... Chociaż podobno Protector Plus jest lepszy do używania na zewnątrz (antyrefleksja), ale jako "szczur biurowy" ja raczej użwam go przy świetlówce

2. uzupełniająco - o poprawkach go głośnika warto poczytać
tutaj oraz
tutaj. Moim zdaniem HP umoczył tutaj...
3. to, czego poskąpił HP, czyli
futerał, etui, czy jakkolwiek to zwać - ze swojej strony polecam produkt firmy
SenaCase - jest to etui skórzane posiadające jedną niebagatelną cechę - nie trzeba go zdejmować, aby włożyć naszego pupila do stacji dokującej!!!. Bardzo dobre są także etui aluminiowe - Brando, PDair, Pielframa itp. - moim zdaniem Ci producenci biorą je z jednego źródła, bo są identyczne... Również takowy posiadam - zakupiony w
Ziriusie.
4.
karta pamięci CF - do wyboru, do koloru. Konieczna ze względu na skąpstwo HP

Pogrzeb po forach międzynarodowych - wszyscy narzekają na dostępną pamięć, a więc koniecznością jest instalowanie progsów na karcie. Polecam pojemność 512 MB - cenowo do przeżycia, a wielkość wystarczająca.
5.
kabelek do synchronizacji - charge lub sync&charge - rekomendowałbym Brando SynDicator - dobrze wykonany i niedrogi - można go kupić np. na Allegro - niestety nie pamiętam użytkownika. Po przeliczeniu wychodzi lepiej cenowo niż ciągnięcie z Hong-Kongu (i to bez opłaty pocztowej). Sam korzystam z dodatkowej "kołyski" firmy
PDair (właśnie trwa promocja - darmowa przesyłka!), ale go nie polecam, ponieważ moja ma problemy ze stabilnością połączenia.