hx4700 oraz współpraca z SD i CF ???

• 7 Odpowiedzi
  • 804 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline darhaya

• 49
  • "motormaniak"
  • Sprzęt: X7510, HX4700
« dnia: Listopad 09, 2005, 14:35:56 »
Witam wszystkich!
Moje pytanie dotyczy kart pamięci SD,CF & hx4700. Interesują mnie karty pamięci o pojemnościach od 2GB do 8GB oraz ich współpraca z hx4700 lub innymi palmtopami ? Czy jest jakieś ograniczenie w zastosowaniu dużych pamięci w hx4700 oczywiście oprócz cenowej? Jeżeli jest ktoś, kto mógłby mi polecić którąś z kart oraz opisać wrażenia z pracy z urządzeniem to będę bardzo wdzięczny. Chciałbym wrzucić na taką kartę całą mapę Polski i Europy zachodniej jak i wschodniej(AutoMapa XL, Destinator PN)
Pozdrawiam!!!

*

silentjob

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2005, 14:39:55 »
Nie ma żadnych ograniczeń co do wielkości kart SD/CF obsługiwanych przez pda.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2005, 17:34:28 »
Nie wiem czy ktos dysponuje tak duza karta... trudno bedzie o taka recenzje...

*

Offline darhaya

• 49
  • "motormaniak"
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2005, 19:09:54 »
No racja! Na dzień dzisiejszy to pewnie nie możliwe. Ale jedno już wiem, że można rozbudowywać pamięć palmtopa poprzez karty SD i CF bez ograniczeń. Wielkie dzięki! Ale jeżeli jest ktoś, kto ma hx4700 i mógłby się podzielić swoimi wrażeniami z jego pracy to będę wdzięczny!

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2005, 19:21:58 »
Cytat: darhaya
Ale jeżeli jest ktoś, kto ma hx4700 i mógłby się podzielić swoimi wrażeniami z jego pracy to będę wdzięczny!

A co chcesz wiedzieć? Karty SD i CF u mnie, to 1GB.

*

Offline darhaya

• 49
  • "motormaniak"
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2005, 19:37:04 »
Wszystko! :)  Czy miałeś z nim jakieś problemy? Używasz do nawigacji czy do czegoś innego i czy jesteś z niego zadowolony?Czy uzywasz touchpada i co o nim sądzisz? Co sądzisz o ilości pamięci ROM i RAM?Czy do aplikacji które używasz jest wystarczajaca? Jeżeli używasz do nawigacji to jak jest z prędkością wczytywania map itd.? Jeszcze nie mam tego palmtopa ale jestem jego zwolennikiem i dlatego chciałbym poznać opinie innych użytkowników zanim go zamówię.

*

Offline KrzysiekM

• 371
  • Warszawa
  • Sprzęt: iPAQ hx4700, Nokia N95 8GB
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 10, 2005, 01:02:37 »
Cytat: darhaya
Wszystko!  Czy miałeś z nim jakieś problemy? Używasz do nawigacji czy do czegoś innego i czy jesteś z niego zadowolony?Czy uzywasz touchpada i co o nim sądzisz? Co sądzisz o ilości pamięci ROM i RAM?Czy do aplikacji które używasz jest wystarczajaca? Jeżeli używasz do nawigacji to jak jest z prędkością wczytywania map itd.? Jeszcze nie mam tego palmtopa ale jestem jego zwolennikiem i dlatego chciałbym poznać opinie innych użytkowników zanim go zamówię.

Od stycznia kiedy go kupiłem do października - żadnych problemów!
W październiku zainstalowałem poprawkę do ROM-u 1.10 i pojawił się problem z Wi-Fi (żeby uruchomić Wi-Fi, czasami musiałem robić soft reset). Po ponownym zainstalowaniu ROM-u 1.10 i zainstalowaniu poprawki na czysty system, problem definitywnie zniknął. Żadnych problemów. Do tej pory nie wiem, co było tego przyczyną.
Używam AM. Również nie mam żadnych problemów z tą aplikacją. Mapy mam zainstalowane w iPAQ File Store (uwaga na przepełnienie tej pamięci!) i wczytują się bardzo szybko, a sama AM pracuje bardzo dynamicznie i nigdy mi się nie zwiesiła. Zaznaczam jednak, nie jestem "nawiedzonym kolekcjonerem" wszystkich możliwych do zainstalowania POI i dźwieków. Po prostu jest mi to zbyteczne...
Touchpada nie używam, bo nie lubię gier, a poza tym, tym wynalazkiem (touchpadem) raczej grać się nie da. Pamięci na moje potrzeby jest wystarczająco, choć bez wątpienia mogłoby być więcej.
Ogólnie jestem bardzo zadowolony z hx4700, a zwłaszcza z ekranu.
Osobiście polecam.
Pozdrawiam,
Krzysiek

*

Offline Claude

• 2086
  • Sprzęt: htc hd7, ipad2, acer iconia tab w501,
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 10, 2005, 17:00:03 »
Ja bede parszywa pliszka i nie bede chwalil wlasnego ogonka. Hp4700 z high endowego pda wlasciwie nic poza 4 calowym wyswietlaczem nie ma. Zreszta ten wyswietlacz tez ma kolory jakies blade, wyplowiale w porownaniu do della x51v czy toshiby e830, 805. Brak hosta usb, brak joya z boku do przerzucania stron, irda w kretynskim miejscu, touchpad - jego przydatnosc pomine milczeniem (praktycznie nie gram wiec nie tutaj mnie boli) no i najgorsze ->pamiec a konkretnie Ram - 64mb !!!?, w toshibe np. jest go 128mb i komfort pracy jest wielokrotnie wyzszy.
Byc moze to bedzie inaczej wygladalo po ukazaniu sie upgrade do wm 5.0 . Zaleta jest natomiast niewatpliwie dosyc duza bateria.
1942, irgendwo im Nordatlantik - "Alaaarm!"....