[hx4700] Problem z wgraniem upgrade do WM5

• 5 Odpowiedzi
  • 1077 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« dnia: Kwiecień 10, 2006, 11:51:35 »
Może ktoś z forumowiczów podrzuci mi jakieś wskazówki do poniższej historii...

W ostatnią niedzielę stwierdziłem, że plik z upgrade do WindowsMobile 5 leży już zbyt długo na moim dysku i trzeba go spożytkować  :lol:

Na początek instalka AS 4.1 (ponoć niezbędny do upgrade'u), potem rozpakowujemy pliczek i wreszcie big moment - uruchamiamy! Pojawia się pole do potwierdzenia, że wiem na co się narażam - OK, zaznaczam i wciskam "Next" - ZONK!!! PC zalicza reset... :? Kolejne próby skutkują tym samym.
Próbuję "oszukać" instalator i włączyć PDA dopiero po wciśnięciu "Next", ale niestety połączenie się rwie i instalator nie wykrywa PDA.
Cóż - spróbujmy z AS 4.0 - niestety mam powtórkę z rozrywki... :(
W desperacji instaluję na powrót AS 3.8 i próbuję jazdy z nim - na początku promyk nadziei - idzie bez resetu PC! Niestety potem dostaję 2 rodzaje komunikatów - 1. PDA nie jest włożony do stacji (ciekawe...) 2. PDA nie jest podłączony do prądu (jeszcze ciekawsze!)
Powrót do AS 4.1 zaowocował kolejnymi resetami... :evil: W desperacji odinstalowałem wszystko co mogło "wchodzić w relacje" z AS - czyli FlexWalleta, PocketMirrora i MobSynca - niestety bez rezultatu...

Może ktoś ma pomysł co można jeszcze z tym fantem zrobić?

Chociaż po lekturze "entuzajstycznych" :wink: relacji posiadaczy WM5 na hx4700 na naszym i innych forach - może lepiej pozostać przy 2003SE :?:

*

Offline alaraf

• 37
  • Sprzęt: hx4700 + LD-3W + 2GB CF
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 13, 2006, 18:31:29 »
WM 5.0 na hx4700 to porażka.

Może, że jak pojawią się patche, to da się używać z tego sytemu na hx4700, ale póki co to starata pieniędzy, nerwów i czasu.
---
"Keep your friends close, but keep your enemies closer."

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 13, 2006, 21:05:24 »
WM5.0 dla hx4700  wbrew pozorom nie jest aż tak tragiczny. Po zainstalowaniu podanych na forum poprawek działa całkiem całkiem - no może nie jest już demonem prędkości ale funkconalność powodująca iż nie tracimy nic podczas pełnego wyładowywania baterii dla mnie jest warta tego. Co prawda wg mnie uaktualnienie powinno być rozdawane za darmo - bo nie jest w tej chwili warte żądanej przez HP ceny.No chyba że HP w końcu da nam wspólnie z Microsoftem na pocieszenie polską wersję systemu wraz z polską klawiaturą softwearową.
A propos wgrania upgradu - doświadczenie - ponieważ migrowalem rownież na podstawowym domowym komputerze  to wgralem od razu Activesync 4.1 - sprawdzilem jego dzialanie na systemie starym i uruchomilem upgrade - oczywiście dopytywal sie dodatkowo o podlączenie zasialnia - nie mogłem tego zrobić na kablu  musiałem zrobić za pomocą podstawki.
potrzebna zgoda

*

Offline alaraf

• 37
  • Sprzęt: hx4700 + LD-3W + 2GB CF
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 13, 2006, 21:41:20 »
Moim zdaniem WM 5.0 to jedna wielka porażka.

Pomijam już to, że CF nie daje się czytać, to jeszcze wyczerpuje baterie wciągu 2 dni, nawet bez pracy. W 2003 na tej samej bateri działał nawet 5-7 dni w zależności od intensywności użycia. Co mi z tego, że po wyczerpaniu baterii nie stracę danych (i tak każdy normalnie myślący ma w razie czego kopię wszystkich danych na PC), jak muszę praktycznie codzienie go ładować.
A jeżlei chodzi o te wpisy, to owszem, przyśpieszają, ale to i tak jest żółw w porownaniu do 2003.

Jak to zwykle bywa z "nowinkami" Micro$oftu, zmienili tylko interfejs i dodali parę nieprzetestowanych funkcji.
---
"Keep your friends close, but keep your enemies closer."

*

Offline mikolajek

• **
  • 223
  • ...no bo co w końcu, kurczę blade!
    • Fraud
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 14, 2006, 09:56:49 »
Fakt, czytałem w sieci mnóstwo niepochlebnych opinii nt. WM5, ale wrodzona ciekawość zwyciężyła :lol: Szczególnie w obliczu faktu, że można powrócić do WM2003SE.

Natomiast - co ciekawe - są także w sieci spore wątki, na których wypowiadają się osoby całkowicie zadowolone z WM5 i nie obserwujące tych wszystkich negatywnych objawów. Fakt, że jest ich może z 5% - może to defensywne działania HP :?: :lol:

*

Offline kilazz

• **
  • 218
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 14, 2006, 23:04:06 »
Jeden z moich PC tez zaliczal resety przy probie wgrywania aktualizacji do WM5, na lapcioku dziala normalnie