Może ktoś z forumowiczów podrzuci mi jakieś wskazówki do poniższej historii...
W ostatnią niedzielę stwierdziłem, że plik z upgrade do WindowsMobile 5 leży już zbyt długo na moim dysku i trzeba go spożytkować
Na początek instalka AS 4.1 (ponoć niezbędny do upgrade'u), potem rozpakowujemy pliczek i wreszcie big moment - uruchamiamy! Pojawia się pole do potwierdzenia, że wiem na co się narażam - OK, zaznaczam i wciskam "Next" - ZONK!!! PC zalicza reset...

Kolejne próby skutkują tym samym.
Próbuję "oszukać" instalator i włączyć PDA dopiero po wciśnięciu "Next", ale niestety połączenie się rwie i instalator nie wykrywa PDA.
Cóż - spróbujmy z AS 4.0 - niestety mam powtórkę z rozrywki...
W desperacji instaluję na powrót AS 3.8 i próbuję jazdy z nim - na początku promyk nadziei - idzie bez resetu PC! Niestety potem dostaję 2 rodzaje komunikatów - 1. PDA nie jest włożony do stacji (ciekawe...) 2. PDA nie jest podłączony do prądu (jeszcze ciekawsze!)
Powrót do AS 4.1 zaowocował kolejnymi resetami...

W desperacji odinstalowałem wszystko co mogło "wchodzić w relacje" z AS - czyli FlexWalleta, PocketMirrora i MobSynca - niestety bez rezultatu...
Może ktoś ma pomysł co można jeszcze z tym fantem zrobić?
Chociaż po lekturze "entuzajstycznych"

relacji posiadaczy WM5 na hx4700 na naszym i innych forach - może lepiej pozostać przy 2003SE