Dobra Panowie, dawno mnie nie było. Pisałem, że próbowałem wgrać rom Cacpra na HP HX 2795. Udało się i sprzęt całkiem przyzwoicie chodzi, choć wydaje mi się, że miałem troszkę mniej drobnych zawieszeń na 6.0. Zawiszenia występują zwykle, gdy urządzenie jest sporo nie używane, nawarstwią się przypomnienia z całego tygodnia i wtedy jest problem i reset. Oczywiście rom jest pisany pod sprzęt bez czytnika linii więc nie ma tu tej opcji, z której ja o tak nie korzystałem. Generalnie najważniejesze jest że widzi karte sdhc, ja testowałem na 4 GB, widział koło 3,5GB czy jakoś tak ale to podobno normalne. Czy ktoś może testował większe karty? Generalnie sprzęt mi chodzi całkiem fajnie ale fleshuje się inaczej niż niższe modele, zobaczcie sobie wcześniejsze posty w tym wątku. Jest BT manager bardzo przyjemny i sympatyczny programik, niestety nie ma na ekranie today wskaźnika żarówki, pamięci itp. Ciekawym rozwiązaniem jest zaimplementowanie odrębnego managera zadań. Teraz jest to odrębny program, którym zamykamy uruchomione aplikacje, nie ma tego nawet Ipaq'u 214. Generalnie mój Ipaq HX2795 chodzi moim zdaniem lepiej niż 214 mojego szefa. Polecam ten romik dla tych, którym nie przeszkadzają jego wady. Aha jakby ktoś miał jakieś łatki do sdhc do wcześniejszych romów to by się przydało udostępnić. W rapidshare.com można udostępniać za free a teraz nawet zdjęto tam limity ściągniętych plików ma rzecz ograniczenia prędkości.
Pozdrawiam