Po wielkich bojach, kilku nie udanych próbach i wreszcie wsparciu kolegi M4R z naszego forum, mogę się w końcu cieszyć nowym wyglądem swojego iPaq-a hx2410 z WM 6.0

Wkrótce opisze dla zainteresowanych jak do tego doszło....
Pozdrawiam.
EDIT
A więc do rzeczy....

Przy upgrade mojego hx 2410 z systemu WM 2003 do WM 6.0 postępowałem w/g opisu kolegi M4R zawartym w tym wątku na 1 stronie...
Co prawda soft czyli wszystkie potrzebne ROM-y posiadałem z innego źródła a mianowicie z
http://depositfiles.com/en/files/1799963jest to tzw. "Advanced_pack_for_hx2xxx_to_WM6" polecam to ściągnąć...
Początkowo mój iPaq był z ROM-em (bootloader) 1.10.09 i WM 2003, zaczynając flashowanie uzyskałem połączenie z Active Sync (wszystko robiłem na XP-ku) i uruchomiłem HPRUU z katalogu - Wm5.0 for hx2000_1.00.00.L_ENG i zaczęło sie wgrywanie ROM-u do ipaq-a.
W trakcie procesu do 50% pokazuje sie na wyświetlaczu urządzenia Downloading a po 50% Flashing, gdzieś przy 95% - na pasku w komputerze tam jest juz END, ale nic nie ruszajmy, pozwólmy dojść do 100% i powinien sie uruchomić WM5.
Dalej postępowałem tak jak w opisie korzystając z HPRUU z tego samego katalogu czyli - Wm5.0 for hx2000_1.00.00.L_ENG tylko podmienialem ROM-y, przeniosłem ROM z katalogu SP32408_1.00.00.H_ENG, zdaje sie ze tez przez połączenie z Active Sync- nie musiałem uruchamiać ipaq-a w trybie Pre-Bootloader bo był uruchomiony normalnie WM5.
Nastepnie po poprawnym zfleshowaniu przeniosłem ROM-z katalogu SP33003_1.0.2.00.H_ENG i znów fleshowanie tez przez połączenie z Active Sync.
Teraz już byłem po dwu krotnym wgraniu WM5, wiec pora na WM6.
Pzenioslem ROM z katalogu WM6.0 do Wm5.0 for hx2000_1.00.00.L_ENG tak jak wcześniej inne, zmieniłem nazwę tak jak wcześniej to robiłem polacenie z active sync i upgrade do WM6 i co... niestety blad
-
error 608 ruuclient.driver could not intialize this device.Spokojnie, uruchoilem hx-a w trybie Pre-Bootloader, czyli wciskamy naraz: kontakty + iTask + Power + reset.
Poszło super, uruchomiła sie szóstka czego wcześniej nigdy nie moglem ujrzeć.
Po tym wszystkim tak jak kolega Marcin M4R pisze w pkt. 8, trzeba wykonać PS format.
Jeśli komuś pomógł ten opis to życzę miłej zabawy i służę pomocą w razie problemów.
Pozdrawiam.