Witam!
Posiadam od jakiegoś czasu iPAQa 2495b. Zauważyłem żę nie ma on oryginalnej baterii HP tylko jakąś "nie markową" Cameron Sino 1600mAh. Podaje to gdyż uważam że to _może_ być powodem problemów opisanych poniżej.
1. Od jakiegoś czasu palm się zawiesza. Zawieszenie wygląda różnie. Czasem (losowo!) gdy mam ustawione powiadomienie np. w kalendarzu i gdy nadchodzi czas aby zadźwięczało powiadomienie, palm się nie uruchamia do końca. Uruchamia się na "jakimś" poziomie tak że włącza procesor na 100% i po jakimś czasie całą bateria jest zużyta
(wygląda na to że palm uruchamia się i pracuje na najwyższych obrotach - co powoduje zużycie baterii).
2. Gdy wyłączyło się palma przyciskiem POWER po pewnym czasie - gdy został włączony - okazywało się że ma uruchomiony proces ActiveSync. Zabicie go skutkowało tym ze i tak się właczał po pewnym czasie nieaktywności palma
3. Czasem palm się po prostu wiesza -- na tej zasadzie ze po wyłaczeniu jest już niemożliwe jego włączenie bez resetu.
4. Czasami (tak jak teraz) -- pracuje normalnie -- powyższe przypadki często się sprawdzają podczas jego przenoszenia (noszenia w kieszeni)
Myślałem ze to wina oprogramowania zainstalowanego (Wisbar2 + RescoExplorer). Wywaliłem je, ale jednak to nic nie dało.
Wersja oprogramowania (poja się na początku bootowania) to: 1.01.07.h eng
Robiłem już hard reset (kasowanie wszystkiego i wgranie wartości firmowych), zastanawiam się nad wgraniem innego oprogramownia (WM6?) Jednak kompletnie się na tym (jeszcze?) nie znam, wiec nie wiem co mogę wgrać na powyższą wersję.
Prosiłbym o rady co możę być powodem powyżej opisanego zachowania palma i jak to ew. naprawić (myślałem nad wymianą baterii na oryginalną, jednak obecna na razie całkiem nieźle trzyma -- może zachowanie palma jest spowodowane jakością napięcia dostarczanego prez baterie ? Możę jest niestabilne i to powoduje jego zawieszanie?)
Z góry dzięki za pomoc.