Problem z połączeniem PC vs IPAQ HP 2700

• 2 Odpowiedzi
  • 825 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bandora

• *
  • 63
  • Palm III->Palm m505-> Palm TT->Asus A696 + Palm Vx
  • Sprzęt: Asus A696, Palm Vx, HTC Wildfire S, Lark FM 70.2s
« dnia: Grudzień 28, 2005, 20:22:27 »
Witam. Przed napisaniem tego posta zapoznałem się z poprzednimi tematami o podobnym charakterze więc raczej proszę o pomoc lub o oświecenie :D.
Kolega nabył w USA model HP IPAQ 2700. Problem jest w tym iż w momencie gdy zgodnie i instrukcją instaluje ActivSynca, nie może znaleźć sterowników do tego orządzenia. Fizycznie odnajduje, lecz nie rozpoznaje. Próbowaliśmy sposobów "troubleshotig" z instrukcji lecz niestety nici :(. Wersja ActivSynca to 3.7. Wiemy również że cradl jest sprawny gdyż jak napisałem widzi go Windows. System operacyjny to XP SP2.
A czy w Pokecie należy wskazać sposób komunikacji z PC ?? Jeżeli tak to jak.
Jeśli maciejakieś ciekawe propozycję to chętnie posłucham, gdyż na co dzień działam na PalmOS.
Pozdrawiam.

*

silentjob

« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2005, 22:39:10 »
2750 czy 2790??
Polecam zainstalować AS w wersji 3.8 dla 2750 lub AS w wersji 4.1 dla 2790 (posiada on system WM 5.0). Co to znaczy, że nie może wykryć  sterowników?? Nie rozpoznaje urządzenia? Wiesz o tym, że najpierw należy zainstalować wspomniany AS, a dopiero później łączyć pocketa z PC?

*

Offline Bandora

• *
  • 63
  • Palm III->Palm m505-> Palm TT->Asus A696 + Palm Vx
  • Sprzęt: Asus A696, Palm Vx, HTC Wildfire S, Lark FM 70.2s
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 29, 2005, 07:29:37 »
Tak oczywiście. Jak napisałem postępowaliśmy przy instalacji zgodnie z instrukcją. Co do tego że "wykrywa urządzenie ale go nie widzi" sprawa wygląda w ten sposób że w momencie kiedy AS prosi o podłączenie urządzenia do kabla oraz uruchomienie poketa, Windows stwierdza że "Wykryto nowe urządzenie HP USB ... , ale niestety "nie może znaleźć sterownika dla tego urządzenia". Z mojej wiedzy wynika że powino "się samo zainstalować" a nie wołać stery.
Ale dzięki bardzo dzić powiadomię qmpla niech zassa nowego AS i walczy.
Serdecznie dzięki, i przy okazji Wszystkiego najlepszego w Nowym 2006 Roku :D