Problem hp 2790b

• 5 Odpowiedzi
  • 1691 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem hp 2790b
« dnia: Marzec 20, 2008, 09:50:14 »
Witam,

mam przy sobie palma HP 2790b są z nim kłopoty bo ktoś nawrzucał do niego sporo softu i teraz cyrki się dzieją. Chciałem zrobić hard reset wg. instrukcji czyli dwa skrajne klawisz (kalendarz i strzałka) trzymać i wcisnąć reset aż usłyszy się że bateria się odłącza, puścić reset i wcisnąć go jeszcze raz krótko żeby uruchomić palma. Tak robie, i nic, palm zachowuje się jak po zwykłym soft Resecie. Aplikacje są dalej i (nie wiem czy akurat tutaj też tak powinno być ale raczej tak) uruchamianie ponowne nie zaczyna się od kalibracji ekranu tylko od razu uruchamia się WM.
Czy ktoś mi podpowie jak go zresetować?

dzięki za wszelkie info :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Problem hp 2790b
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 20, 2008, 09:56:03 »
nie te klawisze wciskasz, nie kalendarz i strzałka tylko kalendarz, koperta i power
dokładny opis znajdziesz w tym wątku: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=93247.0

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 24, 2008, 14:57:18 »
Witam!
Ja mam inny problem z moim 2790b. Otóż palmtop sam się włącza :S Do tego oczywiście "leci" bateria, np. wczoraj ok północy go naładowałem na 100%, wyłączyłem oczywiście. Dziś rano ok 8, palmtop włączony, a bateria 50%!!! Dziś w ciągu dnia już kilkanaście razy to samo, jest wyłączony - a za chwilę patrzę - włączony. :mad: Wpisałem w wyszukiwarkę na forum i znalazłem rozwiązanie - wyłączyłem automatyczne aktualizacje ActiveSync. Zadowolony wyłączyłem iPAQ-a i odstawiłem na biurko z przeświadczeniem, że wszystko będzie OK. Wracam po godzinie i co??? Znowu WŁĄCZONY :( Zauważyłem, że włącza się sam mniej więcej po 10 minutach od wyłączenia, tak jakby wyłączenie automatu ActiveSync nie działało. Nie wiem co jeszcze mógłbym zrobić. Urządzenie ma zaledwie miesiąc i ma WM5. Pomóżcie  B)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 24, 2008, 17:59:24 »
przede wszystkim ustaw żeby się wyłączył po jakimś czasie nieużywania, wtedy nawet jeśli się włączy będzie działał np. minutę a nie kilka godzin

*

Offline Janeczek

• 28
  • Sprzęt: HP IPAQ hx2410 WM 6.1
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 24, 2008, 21:03:16 »
sprawdz czy nie masz ustawione w programie "Messaging" zeby sprawdzał automatycznie poczte(co 15 minut czy iles tam...) kiedys tak mialem i to zadzialalo(jak wylaczylem) i tak jak przedmowca ustaw zeby sie sam wylaczal po kilku minutach.

A co do bateri, to moze Ci sie nawet zdarzyc ze sie nei wlaczy a bateri bedzie polowa... jest to czesta wada w tych modelach. mi pomoglo tutaj wgranie WM6

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 25, 2008, 18:04:49 »
Dzięki koledzy!
Jeszcze raz zrobiłem wszystko po kolei i JJEEEEEEEESSSSSSSTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!! W końcu sam się nie włącza :ok: Dzięki za pomoc i pozdrawiam