Parowanie urządzeń w hx2190 bez autoryzacji

• 2 Odpowiedzi
  • 697 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline VikingPL

• 11
  • Sprzęt: HTC Desire, Blackberry 8310
Parowanie urządzeń w hx2190 bez autoryzacji
« dnia: Kwiecień 11, 2008, 10:40:10 »
Witam.

Nie znalazłem podobnego wątku na tym forum pozwolę sobie zatem zadać pytanie.

Czy jest możliwość pominięcia przy wysyłaniu pliku poprzez bluetooth z np telefonu komórkowego, operacji autoryzacji poprzez podanie kodu np"0000"? Czasami mam potrzebę po cichaczu wysłania z różnych urządzeń pliku na palma, ale chcę to robić bez konieczności potwierdzania tego na palmie.

Może jest jakaś aplikacja dla wm5 która automatycznie zatwierdza wszystko co przychodzi bluetooth em na pocket'a, albo może kwestia zamieszania czegoś w rejestrze. Niestety standardowe próby ustawień przy pomocy bluetooth managera nie przyniosły skutki i zawsze kiedy wysyłam plik z nowego urządzenia to prosi o podanie klucza do parowania urządzeń.

Mam nadzieję, że napisalem jasno o co mi chodzi. :)

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: Parowanie urządzeń w hx2190 bez autoryzacji
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 11, 2008, 12:03:24 »
a jak zmienisz w zakładce Accessibility: Allow other devices to connect z 'Paired devices only' na 'All devices' ?
i jeszcze możesz w zakładce Services przy usługach które wykorzystujesz odhaczyć autoryzację i autentykację (passkey) (przy każdej usłudze osobno)

*

Offline VikingPL

• 11
  • Sprzęt: HTC Desire, Blackberry 8310
Odp: Parowanie urządzeń w hx2190 bez autoryzacji
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 11, 2008, 13:00:20 »
Te ustawienia juz robiłem i mialem nadzieję, że załatwią sprawę. Zmiany w usługach też wprowadzałem. Ale niestety nadal przy wysyłaniu czegokolwiek z urządzenia nie bedącego na liscie juz zaautoryzowanych, prosi o podanie hasła do parowania.
Napisane: Kwiecień 11, 2008, 12:34:45
Juz wiem. Trzeba zmienić opcje na wszystkich rodzajach uslug, żeby nie wymagało autoryzacji przy przesyle. Mozna zamknąć wątek.