Jak sprawdzić czy jest sprawny HX2190b bez wyświetlacza?

• 4 Odpowiedzi
  • 1293 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kargul.pl

• 303
  • Sprzęt: Mitac Mio269+ WinCE 4.2 .NET
Jak sprawdzić czy jest sprawny HX2190b bez wyświetlacza?
« dnia: Listopad 17, 2009, 14:18:27 »
Witam!
Dostałem hx2190b z rozbitym wyświetlaczem i bez baterii. Sprzęt używany zaledwie 3m-ce po czym został zgnieciony... Teoretycznie wyświetlacz jest ale rozbity. Po podłączeniu ładowarki i naciśnięciu włącznika pda odpala ale "resztki" ekranu robią się białe. Nie słychać żadnych dźwięków. Płyta wygląda na całą (rozebrałem dziada), obudowa też jest cała.

Jaka może być cena takiego wyświetlacza? Na allegro niestety nie znalazłem nic do hx2190b (od czego będzie jeszcze pasował tai wyświetlacz).

Pozdro!

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: Jak sprawdzić czy jest sprawny HX2190b bez wyświetlacza?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2009, 15:34:12 »
Mozesz sprobowac podlaczyc go do kompa i za pomoca komputera sprawdzic czy wszystko dziala. Jest taki program po ktorej instalacji widzisz na pulpicie to co normalnie wyswietla sie na pda. Tylko ze po 1: nie pamietam jego nazwy i po 2 i wazniejsze: mozesz miec spory problem z instalacja jego jak nic nie widzisz na ekranie.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Kargul.pl

• 303
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2009, 17:37:50 »
Z komputerem się nie mogę połączyć - nie wiem czy to nie dlatego, że nie mam baterii (sprzęt odpalam na ładowarce), problemem może być również Windows 7 x64 na moim kompie.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2009, 18:14:11 »
Rozumiem ze zainstalowales centrum obslugi urzadzen z systemem windows mobile? Moze sporobuj odpalic na win7 "emulator" win xp, albo pojsc do kogos z xp.
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Kargul.pl

• 303
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 17, 2009, 18:44:21 »
Centrum mobilności mam zainstalowane ale coś tam kiedyś czytałem, że Win7 x64 czasami jest kapryśny (ja jednak jestem zadowolony).
Dzisiaj mam już dość siedzenia przed kompem ale jutro sprawdzę co się będzie działo pod XP z AS.
Mam jeszcze pytanie - ten sprzęt powinien się połączyć z kompem pomimo braku baterii (wiadomo podłączam go pod ładowarkę przez taki śmieszny kabel USB z wejściem na ładowarkę)?