Witam wszystkich forumowiczów,
jestem tutaj nowy, dlatego też piszę z pewną 'nieśmiałością'

Ale do rzeczy.
Od niedawna (4 dni) jestem szczęśliwym posiadaczem pocketa hx2790. Dawno temu używałem 3630, więc teraz jestem szczęśliwy po pachy. Niestety jest jednak kilka 'ale' i w tej sprawie piszę. Znając HP/Compaq w kolejnych wydaniach ROMu będą zamieszczanie kolejne poprawki, ale miło by było gdyby odezwali się inni użytkownicy tego modelu lub osoby, które coś na ten temat wiedzą.
Oto zauważone do tej pory mankamenty:
1. po włączeniu bardzo często zdarza się, że czytnik linii papilarnych nie reaguje na palec, a jeśli zaskakuje to ze znacznym opóźnieniem
2. sam czytnik stosunkowo często ma problemy z rozpoznaniem odcisków
3. pokecik strasznie się muli momentami - po dotknięciu przycisku Start długo 'myśli' zanim rozwinie menu - pomimo szybkiego procesora
4. często muszę go miękko resetować - zbyt często jak na mój gust, zwłaszcza po dłuższym (kilkadziesiąt minut) nieużywaniu
5. często ma problemy z synchronizacją, dopiero za drugim, trzecim wetknięciem do podstawki łapie kontakt z komputerem (synchro przez USB)
Pocket ma kartę pamięci Kingston 1GB, na której mam ok 500MB danych oraz na niej głównie instaluję dodatkowe programy.
Póki co, to wszystko co pamiętem - w miarę upływu czasu postaram się dodać kolejne spostrzeżenia.
Pozdrawiam
Piotrek Nowik
[edit] 2006-01-10 11:29
programów mam niezbyt dużo: Acrobat Reader 2.0, 2 dodatkowe gry, Microsoft Reader, Total Commander, iSilo
[edit] 2006-01-11
kolejny punkt 'karny'

6. WM 5.0 ma problem z kartami pamięci, wyczytałem w sieci, że ludzie zgłaszali problem tego typu, że pomimo wyłączenia pocket'a karta pamięci (np. SD) wciąż pobiera prąd z baterii. Skutek tego może być taki, że po całej nocy rano urządzenie nie daje się uruchomić bo jest rozładowane. Osobiście mi się to zdarzyło. Zaletą jednak MW5 jest to, że nie powoduje to utraty danych