hx2110 - nieudany upgrade romu - pomocy!

• 2 Odpowiedzi
  • 999 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

hx2110 - nieudany upgrade romu - pomocy!
« dnia: Październik 04, 2007, 10:38:15 »
Witam,
jak w temacie - próba wgrania ROMU zakończona niepowodzeniem. Ipaq miał system 2003SE w wersji włoskiej, postanowiłem zmienić język - co więcej, jako że miałem upgrade do WM5 angielski - pomyślałem sobie że po co dwa razy męczyć rom flashowaniem :) podmieniłem plik romu w ostatniej fazie przed flashowaniem, zmieniłem nazwę, plik się załadował - flashowanie stanęło a 99%, ipaq umarł - zawartość ekranu powoli zanikała....... po dłuższej nieaktywności pozostało mi zrobić hard reset - ciemność. Słychać tylko kliknięcie informujące o tym że restet sięzrobił. Jedyne co działa to kontakty+itask+reset - tryb chyba bootloadera (Pre-BL:1.00.02) który reaguje na podłączenie kabla - pisze USB connected, wciskam kalendarz, robi się USB - komp wykrywa HP Sync, ale niestety jak dotąd żadny mtty, putty i inne terminale multiportowe nie komunikują się z ipaq-iem. Jestem załamany - uwaliłem sprzęt na własną prośbę. Może ktoś z Was miał jakieś doświadczenia z tym ipaqiem i ma pomysł jak go ożywić?

*

Offline Kapitan Pazur

• 11296
  • Sprzęt: iPhone 5, Xperia Z3 Compact
Odp: hx2110 - nieudany upgrade romu - pomocy!
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 04, 2007, 10:58:18 »
wygląda na to że musisz wgrać rom na nowo
jeśli działa bootloader to nawet jeśli normalna metoda wgrywania romu przez RUU nie zadziała, pozostaje sposób z kartą SD
jest na forum dokładny opis dla ipaqa 6515: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=38267.msg227044#msg227044

Odp: hx2110 - nieudany upgrade romu - pomocy!
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 05, 2007, 12:07:40 »
u mnie dokladnie na tym samym modelu przed chwila przy probie zmiany na WM5 instalacja przeszla bez problemu , ladnie sfleshowalo , doszlo do 100% , pocket sie zrestartowal no i zaczal ladowac system , dochodzi do konca ladowania systemu i sie nic nie dzieje , nie przerzuca na kolejny ekran tylko pozostaje pasek stanu i to menu powitalne.

Czyzby sie nie udalo ? soft reset nie reaguje , jedyna metoda na reset badz wylaczenie to wyciagniecie baterii.

Podpowiedzcie cos ;(