Hx2750 Fr - eng

• 2 Odpowiedzi
  • 733 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dsy

• 6
    • www.aconitebot.com
Hx2750 Fr - eng
« dnia: Sierpień 17, 2006, 20:35:14 »
Witam

Czy ktos z was moze mi podpowiedziec jak zmienic jezyk w tym modelu na angielski. Model zakupiony we francji. Lub jesli mozna dokonac upgradu na windows 2005 tez na eng. Bylbym bardzo wdzieczny.
Model posiada Rom 1.00.04 FRA.

Pozdrawiam

*

Offline mion

• **
  • 211
Hx2750 Fr - eng
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 17, 2006, 21:35:43 »
nie ma problemu, ale wcześniej przeszukaj forum bo to już było co najmniej 2 razy. wpisz w szukaj "zmiana języka ipaq".

tu masz skrót: http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=10188&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=mion

pokrótce tak: ściągasz angielski rom v. 1.10 i francuski versja ta sama. rozpakowujesz do dwóch różnych folderów. zmieniasz nazwę angielskiego romu (największy plik w folderze) na nazwę francuskiego romu. uruchamiasz programowanie (programem z folderu z francuskim romem). przed samym wgrywaniem romu zmieniasz pliki (musisz wyczuć kiedy - jeśli za wcześnie - nie ruszy, ale też nic się nie stanie) - nadpisujesz oryginalny francuski rom angielskim, ale ze zmienioną na francuski nazwą. klikasz ok, program wgrywa nowy rom (angielski, myśląc że to francuski)
musisz mieć oryginalny kabel usb i ładowarkę, nie próbuj tego robić na kablu sync&charge (takim zwijanym), bo będą kłopoty.

co do wm5 - angielskiego - mogę Ci sprzedać uaktualnienie, dzięki czemu nieco oszczędzę ;). chyba że jesteś z poznania, to mogę pomóc osobiście.

w razie czego pisz na priva.

m.

*

Offline dsy

• 6
    • www.aconitebot.com
Hx2750 Fr - eng
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 24, 2006, 19:14:44 »
Dzięki wielkie za pomoc. Twój sposób za działał w dodatku z upgrade-owałem go do wm5. Jeszcze raz dzięki.