SPV C550, ustawienia domyślne.

• 5 Odpowiedzi
  • 1811 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Luty 18, 2006, 20:29:28 »
witajcie,

Kupiłem sobie SPV C550 'z drugiej ręki'. Chciałbym aby telefon został przywrócony do stanu pierwotnego - tj poformatować pamięć telefonu i kartę, ale... nie chciałbym żeby mi wróciła blokada microsoftu i simlock.

Czy jest jakaś sensowna metoda aby przeprowadzić taki zabieg? A może hard reset nie powoduje przywrócenia tych blokad (w co wątpie...).

Uprzedzam, że nie mam karty operatora, gdzie telefon został zakupiony.

Dzięki za odpowiedzi.

pozdrawiam.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2006, 20:56:02 »
Robisz hard reseta, a później jak ci się pojawi sim-lock i blokada to ją zdejmujesz :)

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2006, 20:59:00 »
Do stanu pierwotnego to tylko hard reset - takie jest w końcu jego zadanie.

Blokada microsoftu wróci na pewno, ale to żaden problem. Co do simlocka to nie wiem, słyszałem różne opinie. Nawet jeśli wróci to po podłaczeniu do peceta odblokujesz telefon.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2006, 21:22:02 »
Cytat: "kg2000"

Blokada microsoftu wróci na pewno, ale to żaden problem. Co do simlocka to nie wiem, słyszałem różne opinie. Nawet jeśli wróci to po podłaczeniu do peceta odblokujesz telefon.

Na pewno?

O ile dobrze pamiętam to do odblokowania (przynajmniej w tych poradnikach, które czytałem) trzeba było mieć albo pierwotnie ustawiony telefon w trybie lotniczym, albo mieć karte operatora, na który założony jest simlock.

Jeśli potwierdzi to jeszcze ktoś to będę spokojny i zrobie hard reset. ;)

Przy okazji przepraszam za tytuł wątku (powinno być oczywiście SPV) i pomylenie działów. To te emocje ;)

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 19, 2006, 13:24:10 »
A jak jest w przypadku SPV E200? Czy po Hard Reset simlock i blokada M$ wraca z powrotem? Ja to też mam pecha...
I mam takie pytanie: kiedy telefon jest zablokowany (simlock, blokada M$), to czy ActiveSync normalnie nawiąże połączenie z telefonem? Bo u mnie system w ogóle nie chciał wykryć urządzenia (oryginalna stacja dokująca).
Pozdro!

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 19, 2006, 21:26:05 »
Cytat: "johnson"

Jeśli potwierdzi to jeszcze ktoś to będę spokojny i zrobie hard reset. ;)

Tu masz wszystko opisane, koleś nawet zrobił dla Ciebie filmik  :D

http://www.modaco.com/index.php?showtopic=228852