Pomocy problem z spv c550

• 20 Odpowiedzi
  • 2207 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Czerwiec 15, 2006, 20:48:36 »
Witam mam mały a własciwie ogromny problem z fonem niechce sie wogle właczyc czy ktos moze wie jak i czy wogule sie da to zrobić telefon niebył zalany ani uszkodzony mechanicznie poprostu sam sie wyłaczył i niechce sie właczyć prsze o pomoc

*

Offline Holender

• **
  • 185
  • Sprzęt: SPV C500 wm5.0; HTC Prophet wm6.0; SE J300i :D
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 16, 2006, 00:16:30 »
Zrob hard reseta.. jak nie dziala to moze cos z softem albo moze bateria Ci sie zepsula.. jak masz dostep do innego spv z dobra bateria sprobuj go wlozyc i sprawdz czy dziala.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 17, 2006, 19:18:42 »
no własnie hard reset nie działa a baterja nie wiem ale podłaczyłem inną i tez sie nie włancza najprawdopodobniej coś z softem moze ktos wie z kad go pobrać jak nie pozostanie mi ijscie do serwisu orange i zapłacic conajmniej 150zł

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 17, 2006, 19:31:05 »
sprobuj wejsc w tryb serwisowy:

-odlacz telefon od kompa
-nacisnij i przytrzymaj przycisk aparatu
-podlacz kabel usb
- pusc przycisk aparatu dopiero gdy pojawi sie taki widok na twoim ekranie:

jesli sie pojawi to twojej spvce nic sie powaznego nie stalo i mozesz wgrac od nowa jakis rom  8)

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 18, 2006, 12:58:09 »
niestety nic takiego niema zato włancza mi sie czerwona dioda na chwile  z tego co w instukcji pisze pokazuje bardzo niski stan baterji:( a ja ja ładowałem a z tym hard resetem nie jestem pewien czy dobrze zrobiłem jak bys mugl napisac jak to powinno być zrobione

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 18, 2006, 13:55:01 »
Poglądowy filmik jak robić hard reset  :D
http://www.modaco.com/index.php?showtopic=228852

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 18, 2006, 19:10:07 »
ciekawwe jest to, ze na mojej spvce nie dziala tak do konca ten sposob  :roll:  ja musze trzymac oba przyciski do nacisnbiecia 0 bo inaczej uruchamia sie normalnie, wiec wymaga to troche paluszkowej gimnastyki  :wink:

jesli ladowales ladowarka sieciowa, to sprobuj przez usb  :? nie wiem jak w c550, ale w c600 swieci sie zolta dioda, wiec nie powinienes miec klopotu z ustaleniem czy laduje  :P

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 18, 2006, 21:54:55 »
Lipa wychodzi na to ze całkiem pad bo ani hard reset ani tryb serwisowy a sprawdziłem baterje i jest naładowana do 4.26 v tagze to raczej nie ona ale hyba roskrece go i sprawdze czy przypatkiem cos sie nie uszkodziło a jak nie no to hyb serwis:( ale to ostatecznośc tak czy inaczej dzieki za pomoc

jak rany...
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 19, 2006, 15:08:33 »
Sorry za off-topic, ale nie mogę po prostu na to patrzeć... CZłOWIEKU, JAK TY PISZESZ?! zwróć trochę uwagi na ortografię! "CHYBA" przez samo "H"? (innych błędów wymieniać nie będę, szkoda czasu)...

okaż proszę trochę szacunku dla ludzi, którzy są tutaj by Ci pomóc i wysil się na minutę dłuższe pisanie wypowiedzi ale bez błędów![/b]

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 19, 2006, 16:14:15 »
sorki ale niezwracałem uwagi na błędy ale od tad bede się starał nikomu razić w oczy ;)

*

Offline dikay

• 20
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 25, 2006, 09:07:44 »
Mi tez sie stalo cos takiego i mam do Ciebie pytanie, do jakiego serwisu go oddajesz?

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 25, 2006, 20:39:03 »
Narazie dałem go do serwisu koło mnie, jak mu sie uda to bedzie fajnie a jak nie to zostaje mi CCS-Cyfrowe centrum serwisowe w warszawie http://www.ccs-serwis.com.pl mozesz sobie sprawdzic czy w okolicy nie masz a jak nie to dzwonisz i przyjezdza dhl i wysyła do warszawy zreszta tam wszystko jest opisane. pozdro

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 26, 2006, 09:22:27 »
Serwisujemy wszystkie modele telefonów komórkowych /działające w sieci Era, Plus, Orange/ następujących Producentów: alcatel, benq-siemens, philips, sagem, samsung.

czy tylko ja nie zauwazylem w ofercie serwisowej reszty telefonow?  :huh:

chyba, ze tez mysla, ze spv jest produkcja sagema   >:)

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 26, 2006, 13:51:40 »
Cytat: "szakal17.18"
Narazie dałem go do serwisu koło mnie, jak mu sie uda to bedzie fajnie a jak nie to zostaje mi CCS-Cyfrowe centrum serwisowe w warszawie http://www.ccs-serwis.com.pl mozesz sobie sprawdzic czy w okolicy nie masz a jak nie to dzwonisz i przyjezdza dhl i wysyła do warszawy zreszta tam wszystko jest opisane. pozdro

Jesoo... w grudniu zeszłego roku korzystałem z tego serwisu w wa-wie, oddałem zjebanego fona a dostałem zjebanego jeszcze bardziej, jest koniec czerwca a jeszcze biję się z tymi baranami o odszkodowanie za zrąbanie phona.

« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 26, 2006, 20:37:23 »
hmm ja nic na to nie poradze ale ponoc to jeden z najleprzych serwisów jest opisany w paru gazetach a wiadomo ze w kazdym serwisie jest ktos zadowolony a sa i wściekli tak józ jest ale sie pyta gdzie chce dać fona to odpowiadam leprze to nisz nic

« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 26, 2006, 20:40:57 »
Cytat: "R.E.D."
Serwisujemy wszystkie modele telefonów komórkowych /działające w sieci Era, Plus, Orange/ następujących Producentów: alcatel, benq-siemens, philips, sagem, samsung.

czy tylko ja nie zauwazylem w ofercie serwisowej reszty telefonow?  :huh:

chyba, ze tez mysla, ze spv jest produkcja sagema   >:)

Jagbyś zadzwonił i sie spytał to byś wiedział a jak nie wiesz to sie nie odzywaj

*

Offline R.E.D.

• 484
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 27, 2006, 09:32:52 »
Jagbyś zadzwonił i sie spytał to byś wiedział a jak nie wiesz to sie nie odzywaj

nie mam po co dzwonic bo mam gwarancje producenta  :]

a jesli nie potrafia dostosowac opisu na swojej stronie internetowej do swoich swiadczonych uslug to swiadczy tylko o nich samych  >:)

« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 28, 2006, 10:36:46 »
a sa i wściekli tak józ jest ale sie pyta gdzie chce dać fona to odpowiadam leprze to nisz nic

:kill:

sory stary ale zwymiotowałem w tym miejscu
troche szacunku  
pozdr

« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 02, 2006, 22:04:45 »
Sorki ale wkur... byłem bo nic znaleść nie mogłem a tel niedawno zrobiłem , cała płytka do wymiany , teraz mam problem z simlockiem ach te telefony  :worried: jak by ktos wiedział jak to zrobic niech da znać dzięki za wszystko i jeszcze raz przepraszam za kłopot

*

Offline MOD44

• *
  • 57
    • http://www.modyfikator.pl
  • Sprzęt: M3000+2Gb, M3000+1Gb, C600+1Gb
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 23, 2006, 19:38:52 »
A co zrobić jak powyższy sposób dokonania Twardego resetu nie zadziała ? Wciskam oba klawisze + PWR i telefon cobym nie zrobił uruchamia się normalnie. Zna ktoś jakąs inną metodę ?
Tel to SPV C550.

« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 26, 2006, 20:58:50 »
hodzi ci o hard reset jezeli tak to sprubuj (trzymaj te dwa przyciski i trzymając je włącz tel nie puszczaj az dopuki nie wyskoczy żebyś nacisnoł 0)