Problem ze spolszczeniem SPV C550

• 12 Odpowiedzi
  • 1745 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem ze spolszczeniem SPV C550
« dnia: Kwiecień 25, 2007, 08:10:21 »
Witam
Mam problem z wgraniem spolszczenia do SPV C550.
Spolszczenie jest Esika,robię wszystko zgodnie z instrukcją i mam spolszczone tylko trochę. Esik stwierdził że nie do końca jest zdjęta blokada microsoftu i ntylko troszkę spolszcza. Może ktoś ma jakiś sposób na uporanie się z tym i zaoferuje pomoc w wgraniu tego spolszczenia. Ktoś ma może jakiś trik na zdjęcie tej blokady
Nadmienie że ściągałem blokadę tym programem   HTC_ApplicationUnlock i ręcznie też i nadal nic. Jedna sprawa mnie dziwi. Po odpaleniu tego programu w kluczu 1005 zmienia mi na 1 na 16,gdzie na forach znalazłem że tam powinna być wartość 40
Proszę o sugestie

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
Odp: Problem ze spolszczeniem SPV C550
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2007, 23:52:05 »
A po co używasz programu, zamiast jak normalny człowiek wpisać te wartości regeditem?
To przekracza twoje możliwości i jakiś program musi zrobić to za ciebie?

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 26, 2007, 07:29:19 »
Kolego Waldek,próbowałem wpisywać i to parę razy i nic. Próbowałem też właśnie tym programem i też nic ale dziwne że inne programy się uruchamiają i tak jakby blokada była zdjęta. Jakiś program nie pamiętam jaki też pokazuje że nie ma blokady
Dziękuję za odpowiedz

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 26, 2007, 12:46:33 »
Pytanie brzmi - wgrałeś Regedit STG i zmieniłeś wszystkie TRZY wartości?

Bo to aż się nie chce odzywać - jest napisane wyraźnie i kilkadziesiąt razy, że na telefonie z włączonymi certyfikatami inne Regedity albo nie działają wcale, albo działają, ale nie zapisują zmian.

Jeżeli korzystałeś ze strony złodziei którzy bezczelnie ukradli mój opis ze screenshotami, co do jednej literki i sami się podpisali, to masz pecha - bo nawet kraść trzeba umieć, tamten opis jest niekompletny.

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 26, 2007, 12:56:55 »
@WaldekGo, ja uzywam tego programu i dziala bez problemu. wiec wnioskujac z tego co napisales, jestem nienormalnym czlowiekiem? :)
taka mala rada, z tego co zauwazylem to z niektorych smartow nie da sie w prosty sposob zdjac blokady aplikacji. z tego co tez zauwazylem to moze to byc spowodowane proba wgrywania romu WM5 od C500
dodatkowo tez zauwazylem w podobnym przypadku ze nie da sie poprawnie przeprowadzic Hard Reseta.
jak jest u Ciebie?

i na koniec, w tym przypadku o ktorym mowie pomogla zmiana romu, wtedy wszystko wrocilo do normy. ale najpierw lepiej sie upewnic w czym lezy problem

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 26, 2007, 17:32:12 »
Nie, nigdy nie miałem problemu ze zdjęciem blokady aplikacji. Właśnie 20 minut temu zdjąłem wszystkie blokady z kolejnego c550, później simlocka, ustawiłem super-CID a następnie wgrałem trzy kolejne ROM-y,  wtym Qteka 8200 i w końcu najnowszy SDA II z T-Mobile UK.

BTW - właśnie usiłuję znaleźć, czy istniał wypuszczony ROM do rosyjskiego SP4m. Ten model chyba tylko w Rosji był sprzedawany, a i to niesamowicie krótko. Ale jeżeli jest do niego ROM, jest szansa, że ma język polski.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2007, 18:11:43 »
WaldekGo proszę o pomoc jakie te wpisy powinny być bo wpisywałem i nic z tego
dziękuję

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 26, 2007, 18:16:43 »
Po raz kolejny podać? A czego nie rozumiesz w tych wszystkich razach które były podane na tym forum i tutaj???

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 26, 2007, 19:16:29 »
raczej Ci sie ~WaldekGo nie uda znalesc tego romu, ja zjadlem zeby na poszukiwaniach i nic.
zreszta, wogole jakie kolwiek romy do Hurricanow ciezko znalesc, jedynie sa te SDA II (zasyfiony) i Qtek 8200

ja osobiscie uzywam zmodyfikowanego, chinskiego romu, wygladem ala iPhone :D
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 27, 2007, 01:54:04 »
Tak generalnie to polski język do niczego mi nie jest potrzebny, potrzebuję tylko klawiaturkę, żeby można było polskie znaki wprowadzać.
Ale widziałem, że klawiaturki można podmieniać, więc muszę poczytać, jak włożyć do romu Qteka klawiaturkę z SP5m RUS. Polskie ogonki są i tak w systemie, reszta mi niepotrzebna, angielski jest nawet lepszy niż polski.

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 27, 2007, 11:24:17 »
z tego co zauwazylem to powinno wystarczyc wcisnac sam polski slownik T9, bo to jaki jezyk ustawisz np. w trakcie pisania sms taki tez bedzie w systemie. przynajmniej u mnie tak sie dzieje. ustawie np w sms rosyjski, to i w calym systemie jak chce cos napisac to mam cyrylice. wiec wystarczy t9

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 27, 2007, 11:41:10 »
ale ja akurat nie używam T9 wcale.

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 07, 2007, 07:53:35 »
Zamykam temat. Wgrany rom od SDA II i ruszyło spolszczenie
Dziękuje za pomoc