Problem z Cool Camera na SPV c550

• 3 Odpowiedzi
  • 896 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 10, 2007, 14:36:41 »
Zainstalowalem juz wiele wersji programu CoolCamera np 1.3 1.4 czy tez 1.5 w wersjach beta ze strony producenta lub z innych stron poswieconych tematyce smartphonów. Program sie instaluje i działa. Kreci filmy w AVI robi zdjecia jednak wszystko jest odwrocone o 90 stopni :/ Nie mozna tego zmienic w ustawieniach bo wtedy obraz jest taki cienki jakby prostokatny pozatym oprocz tego są tez odwrocone kolory czyli to co jest niebieskie jest czerwone itp:/ Co moge z tym zrobic? Znacie jakas wersje poprawioną? Moze trzeba cos ustawic w telefonie?

I jeszcze mam jedno pytanie. W momencie instalacji ktorejs z wersji z pliku exe po instalacji odezwal sie Skype na kompie z informacja ze wykryl kamere. Czy mozna to jakos uzyc do wideo rozmow ze Skype??

Pomocy:-) Pozdrawiam.

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Re: Problem z Cool Camera na SPV c550
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 11, 2007, 15:49:29 »
Cytat: "kerlin"

I jeszcze mam jedno pytanie. W momencie instalacji ktorejs z wersji z pliku exe po instalacji odezwal sie Skype na kompie z informacja ze wykryl kamere. Czy mozna to jakos uzyc do wideo rozmow ze Skype??

Można. Cool Camera zanienia SPVała w kamere internetową. Z tym że w wersji niezarejestrowanej jest ograniczenie czasowe do kilkudziesięci sekund...

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 11, 2007, 19:28:42 »
Wedlug mojej wiedzy:
od wersji 1.5 cool camera nie obsluguje juz trybu webCam zamiast tego wydawca wprowadzil osobny program WebCamera Plus
Odwrocenie jest w ustawieniach telefonu. Czasem trzeba zaznaczyc opcje color swap (czy jakos tak niepamietam bo juz mi sie skoczyl 15 dniowy okres probny) w WebCamera Plus.
Niesadze ze wersje 1.4 jeszcze sprzedaja.
Na wszelkie pytania napewno ich support odpowie. Na ich stronie jest forum tam zadaj wszystkie pytania.

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 12, 2007, 12:51:50 »
Ok dzieki sprobuje tam zapytać. Pozdrawiam.