Instalacja WM5 na SPV C550

• 42 Odpowiedzi
  • 7166 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Instalacja WM5 na SPV C550
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 07, 2007, 14:09:52 »
a czy wgrales najpierw SPL ? bo u mnie nie ma problemu z wieszaniem sie tela. system chodzi bardzo szybko, w moim przypadku szybciej niz 2003. co prawda bateria krocej trzyma na tej windzie ale jest spoko :)
tak jak juz wczesniej pisalem, jest nowsza wersja tej windy ale chinczyki chca za nia kase. na polskie to bedzie ok 8zl (o ile dobrze pamietam) :) sam bym od nich kupil ale nie mam mozliwosci placenia przez paypal bo w polsce trzeba miec chyba karte kredytowa
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

*

Offline xem

• 22
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 07, 2007, 14:55:39 »
wgrałem bo inaczej by nie poszło....kurde najpierw dobrze chodzi ale po zainstalowaniu kilku programów po zresetowaniu kilka razy przy pinie sie wiesza i nie znajduje sieci ;/ co moze byc przyczyna? musze go przeinstalowywac co kilka godzin :/

« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 07, 2007, 20:05:13 »
trudno mi powiedziec, ja jak instalowalem wm5 to dodatkowo robilem formata nie pamietam jaka byla komenda, chyba "format binfs" czy jakos tak, musisz gdzies poszukac. u mnie w ciagu miesiaca uzywania zawiesil sie chyba tylko raz

ps. musisz poustawiac sobie odwolania do skrotow klawiatury czyli przyciskow multimedialnych. bo nie sa one dobrze skonfigurowane i zazwyczaj jak sie ich uzywa to sie wiesza
-----------------------------------------------------------------------------------------------------

« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 08, 2007, 01:10:55 »
czy ten rom wm5 to ten ze strony http://www.user.cityline.ru/~ronswens/Downloads.htm ? c550 to chyba klasa Amadeus tak jak SDA

« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 08, 2007, 01:13:21 »
Pomocy gdy wpisuje | c:\wm5.bin wywala mi błąd typu:
"Invalid command : I C:\wm5.bin
For a help screen, use command ? or h"
co to jest?? , wczym robię błąd??

« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 08, 2007, 01:35:28 »
do @robgrab to nie jest ten rom i nie radze nikomu go wgrywac. chyba ze chcecie aby wasze smarty robily jedynie jako latarki

co do Ciebie @dymcio2, Twoj problem polega zapewne na tym ze nie wpisujesz recznie tego polecenia a poprostu wklejasz
dlatego musisz wpisac wszystkie polecenia z klawiatury i upewnic sie ze rom z winda jest w tym miejscu na dysku i ze ma taka nazwe jak podajesz w poleceniu

« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 08, 2007, 01:42:14 »
jest tam gdzie wpisuje i ma tako nazwe a jak zrobić to kreseczke?? to jest duże i??

*

Offline xem

• 22
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 08, 2007, 03:51:41 »
jest tam gdzie wpisuje i ma tako nazwe a jak zrobić to kreseczke?? to jest duże i??
Nie to jest L

lajza007 czy u ciebie też czasem zdarza sie że przy wpisywaniu pinu tel sie wiesza na 4-5 min a pozniej startuje ale bez obsługi sieci ? Mi tak sie zdarzyło po zainstalowaniu NET frameworks 2.0 czy jakos tak dla smarta.. A i czy działa ci ładowanie przez USB? bo mi cos nie bardzo nawet po wpisaniu tego wpisu do rejestru... Formata robiłem przez wgraniem wm5.0 komenda to format BINFS.. a jeszcze takie pytanie...ladowac da sie na właczonym telu przez ładowarke? Czy u Ciebie po instalacji jakiś programów tel nie zaczął sie"krzaczyć" ? wieszać sie, przycinac itp? może ustawiałes cos po instalacji tego systemu i dlatego tak ci dobrze wszystko chodzi? ;)
pzdr!

« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 08, 2007, 09:29:44 »
Faktycznie robiłem błąd w l ele już zainstalowałem. Wygląd oceniam na 6/6.
Funkcjonalność jeszcze nie wiem. Nie wie ktoś jak zrobić te przyciski multimedialne(do muzyki) poustawiać??? Bo ato włącza się kalendaż albo fileman itp.Pomocy

« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 08, 2007, 10:12:58 »
ja nie instalowalem frameworks, nie jest mi potrzebny. co do pinu to tez nie wiem bo juz dawno wylaczylem :) telefonik szybko sie wlacza i rownie szybko wylacza. co do ladowania to nie ma chyba przez kabel usb, przynajmniej nie zauwazylem, a ladowanie z ladowarki to trzeba najpierw wylaczyc tel, podpiac ladowarke i jak sie zaswieci pomaranczowa dioda to wtedy mozesz go wlaczyc spowrotem (i bedzie ladowal na wlaczonym).
co prawda jak sie podlaczy ladowarke na wlaczonym to niby laduje ale nie daje zadnych znakow ladowania (dioda, ikonki)

*

Offline xem

• 22
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 11, 2007, 10:19:14 »
Co do bateri prawda...2 dni max :/ no ładnie zuzywa baterie ładnie...na wm2k3 nawet do 4 dni trzymała.. Jak wrócić do wina2k3 tak wogole? istnieje taka opcja?

« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 11, 2007, 19:45:21 »
trudno mi udzielic jednoznacznej odpowiedzi "jak"
wiem ze sporo kombinowalem z tym, pomoglo chyba polecenie "format binfs" z pozniej standardowa instalacja windy 2003, juz nie pamietam ale chyba tka to bylo
w kazdym badz razie zaraz wrocilem do wm5 :)

*

Offline xem

• 22
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 12, 2007, 18:43:02 »
wszystko da sie znieść tylko bateria strasznie krótko trzyma...naprawde :/ 2 dni max.. szczerze powiedziawszy myślałem że wm5.0 jest o wiele lepszy a to praktycznie to samo...a no i niektóre programy nie chcą chodzić, z niewiadomych mi przyczyn