Id rozmowcy...

• 3 Odpowiedzi
  • 1206 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Id rozmowcy...
« dnia: Styczeń 01, 2007, 05:00:59 »
Zastanawialem sie czy ktos moze wie dokladnie jak dziala opcja id rozmowcy
(ustawienia->telefon->Id rozmowcy)
Mamy do wyboru 3 opcje Udpostepnij moje ID
-kzademu
-nikomu
-Tylko moim kontaktom
..... o ile 2 pierwsze sa dosc oczywiste i po uaktywnieniu uslugi ukrywania numeru w orange dzialaja normalnie tak ta trzecia pozostaje dla mnie zagadka.
Swego czasu mialem wlaczona ta opcje co skutkowalo ze ludziom "losowo" wyswietlal sie moj numer badz nie.
Nie kryje ze jesli dzialala by ona w ten sposob ze pokazywala by moj nr tylko kontaktom byla by to bardzo uzyteczna funkcja (przynajmniej dla mnie).
Nie wie ktos jak dokladnie ona dziala?

Id rozmowcy...
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 01, 2007, 13:26:37 »
niestety mam ten sam 'problem' w c550, gdy ustawie 3 opcje moj id jest nie przekazywany nikomu...

*

Offline R.E.D.

• 484
Id rozmowcy...
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 03, 2007, 14:18:04 »
dziala dokladnie tak jak ma dzialac

pokazuje numer tylko osobom, ktore mamy wpisane do kontaktow. na wpisane numery blokuje prezentacje numeru.

korzystam z tej opcji juz od dawna - jedyne o czym trzeba pamietac to aktywacja odpowiedniej uslugi u operatora

u orange nalezy ustawic clir - modyfikowalny. jezeli ustawimy staly, to niezaleznie od ustawien telefonu bedzie blokowalo prezentacje numeru u wszystkich.

*

Offline Baseciq

• 24
  • Sprzęt: Asus P535 / MDA Vario
Odp: Id rozmowcy...
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 04, 2007, 00:12:43 »
Niestety nie działa tak jak powinno.

Na moim WM 5.0 wyłącza CLIRa tylko jeżeli wybiorę numer z podglądu karty kontaktów lub wybiorę numer z sugestii dialpada.

Wybranie numeru z palca bądź innego programu skutkuje zablokowaniem CId. Jakiś fix na to znacie?