Prawy softkey nie działa [C550] co robic?

• 8 Odpowiedzi
  • 1456 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 10, 2006, 16:50:37 »
Witam
od wczoraj mam problem z prawym softkeyem, otóż w jednym momencie przestał działać!!! , używałem Smart Gadu i naciskając "Wyślij" już nie zareagował, więc wykluczam uszkodzenie fizyczne, no chyba że coś się tam przerwało, ale wątpie.

Tak więc co radzicie zrobić. Resetowałem już telefon kilka razy baterię też wyciągnąłem choć nie wiem po co w sumie, tak czy inaczej wogóle nie działa.

Zastanawiam się czy mam zrobić Hard Reset czy jest może inny sposób, po Menu mogę się w miarę poruszać jeśli nie jest potrzebny ten softkey właśnie.
Może Clear Storage pomoże ale nakierujcie mnie co mogę zrobić w takim wypadku.

*

Offline holtex

• 1277
  • Białystok
  • Sprzęt: xperia x8 , n95 8gb
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 10, 2006, 21:46:49 »
wyczyścić telefon?

*

Offline XyniX

• **
  • 161
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 10, 2006, 22:19:50 »
hmmm ja miałem taki przypadek (jak narzie odpukać tylko raz), że w czasie gry (konkretnie GemSwep) zablokował mi się joy w dół i w lewo (nie reagował) - wyłączyłem telefon i dalej nic, musiałem dopiero mooocno nacisnąć, żeby się jako tako odblokowało ale od tej pory nie ram w tą grę i mi się nie blokuje :D

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 11, 2006, 16:34:06 »
A zrobią to w komisie zwykłym gdzie gościu ma jakie takie pojęcie, chodzi mi o to żeby nie wziął kasy za nic.

Xynix to miałeś szczęście bo mój przycisk wogóle nie działa choć bym go wcisnął pod obudowę, zero reakcji a telefon mam dopiero miesiąc fakt że używany ale działał bez zażutu

*

Offline XyniX

• **
  • 161
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 11, 2006, 17:38:45 »
spróbuj w zwykłym komisie (jakimś takim większym w centrum handlowym itp...), oni może zdejmą obudowę, przeczyszczą i zobaczą co to za wina a jak nie to nie mam pomysłu - przy kupowaniu telefonu najbardziej się bałem i dalej boję o serwis - jak się coś stanie to kaplica chyba  :terrified:

*

Offline Pele^^

• 588
    • http://www.pele.go.pl
  • Sprzęt: °SE_W995 °NDS_Lite
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 11, 2006, 18:10:49 »
jezeli spotka Cie to najgorsze to niestety do wymiany cała klawa, bo to niestety jedna z wad fabrycznych w produktach HTC i czasem się zdarza :(
°Sony Ericsson W995 + R1HA035 CID 81 RED + RODRIGUEZ HDX 3.0 FINAL + Sennheiser MX 760 + Sandisk MemoryStick Micro 8GB 
°Nintendo DS Lite + EDGE DS + Kingston MicroSD 2GB

... T-Mobile SDA -> SPV C600 -> SE D750i -> SE K550i - SE K810i -> SE W995

*

Offline XyniX

• **
  • 161
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 11, 2006, 21:50:30 »
Cytat: "Pele^^"
jezeli spotka Cie to najgorsze to niestety do wymiany cała klawa, bo to niestety jedna z wad fabrycznych w produktach HTC i czasem się zdarza :(

:terrified:  :terrified:  :terrified:

mam nadzieję, że rzadko się zdarza, podobno w Wa-wie jest serwis HTC? tak??

« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 12, 2006, 16:13:15 »
A czy jest możliwość zmiany tego klawisza na któryś z odtwarzacza muzyki, np Play albo Przewiń, może trzeba by coś w rejestrze podmienić, bo tych przycisków w ogóle nie używam

*

Offline XyniX

• **
  • 161
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 12, 2006, 16:22:12 »
o zgrrrozo ==> zaatakował mnie dzisiaj klawisz a raczej brak jego reakcji - chodzi znów o joy'a w lewo i na dół ale po chwili już działał i jak narazie działa :P

edit: co wypatrzyłem na Allegro:
http://allegro.pl/item127052160_klawiatura_spv_c_500_kompletna_100_sprawna_.html

gość sprzedaje również obudowy i klawiatury ale troszkę drogo ;/