WM 6.1 Pro -> exchange 2003 -> blokada urządzenia

• 2 Odpowiedzi
  • 1829 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WM 6.1 Pro -> exchange 2003 -> blokada urządzenia
« dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:10:12 »
Witam.

Nie jestem pewien czy to problem na to Forum, ale może ktoś zna ten problem.
Na MDA VARIO IV (HTC TOUCH PRO) ustawiłem sobie synchronizacje z Exchangem. Dodałem cert itd. wszystko ładnie działa poczta się synchronizuje bez najmniejszego problemu. Niestety podczas pierwszej synchronizacji zostałem poproszony o nowe silniejsze hasło do samego urządzenia. Hasło musi mieć min 6 znaków, dużą literę i cyfrę lub znak interpunkcji. Nie da się ustawić czasu blokowania HTC na dłuższy niż 15 min, nie da się wyłączyć blokady ani zmienić na proste hasło typu pin. Strasznie to denerwujące gdy po każdym odłożeniu urządzenia na dłużej niż 15 min trzeba wklepywać hasło na klawiaturze.
Przegrzebałem już rejestr ale nic nie znalazłem, może coś pominąłem.

Pozdrawiam
Termos

*

Offline czarusGG

• **
  • 236
    • http://www.kowszun.waw.pl
  • Sprzęt: HPC JORNADA 680, WALLABY, HIMALAYA, BLUEANGE
Odp: WM 6.1 Pro -> exchange 2003 -> blokada urządzenia
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:17:17 »
Kwestia pieprznika w profilach... Jak masz możliwość, zaloguj się na innym komputerze w domenie, zostanie stworzony czysty (aktualny) profil domenowy i nie powinieneś mieć kłopotów z synchronizacją na tym kompie. Ewentualnie skonfiguruj w AS na urządzeniu bezpośrednie podłączanie do exchange servera, nie przez outlooka
Trzeba wiedzieć coś o wszystkim i wszystko o czymś.

Odp: WM 6.1 Pro -> exchange 2003 -> blokada urządzenia
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2009, 16:31:52 »
oka
Widzę że napisałem zbyt ogólnikowo.

Synchronizacja nie jest przeprowadzana z outlookiem, tylko bezpośrednio z serwerem exchange(przez OWA)
Hasło do synchronizacji oczywiście zapamiętane, więc nie muszę do podawać przy pobieraniu/wysyłaniu poczty.
Problem tkwi przy odblokowywaniu MDA/HTC. Przed skonfigurowaniem poczty można było w blokadzie na przykład:
- wybrać czas do zablokowaniu w godzinach -> teraz to jest 0,5,10,15 min
- wybrać rodzaj hasła na proste hasło typu pin lub w ogóle wyłączyć blokowanie urządzenia.

teraz to wszystko jest wyszarzone i do tego te zasady haseł, min 6 znaków itd.