SPV E650, prównanie windows mobile 6.0 prof. do wersji standard

• 5 Odpowiedzi
  • 1826 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ris

• **
  • 154
  • Sprzęt: HTC Touch Dual, Nokia E63
SPV E650, prównanie windows mobile 6.0 prof. do wersji standard
« dnia: Wrzesień 14, 2007, 16:01:46 »
Witam,
Obecnie mam ERA MDA Comapct II, Noszę się z zamiarem kupna SPV E650 http://www.orange.pl/portal/map/map/corpo_ph_detail?proposition=1816603&loyalty=24&model=SPVE650&sku=%2B01100800&view=phd&offer=1168&rateplan=XT_5198&SECTION=POSTPAID&phone_type=ONE&promotionId=
http://skleppda.pl/index.php?p940,smartphone-htc-s710-vox-pl
Teraz moje pytanie jak bardzo różni się wersja WM6.0 prof. od standard. Głównie chodzi mi o uruchamianie programów, gier. Czy programy, gry działające na wersji prof. będą działać na wersji standard od czego to zależy? Drugie pytanie czy .Net Compact Framework instaluje się bez problemu na wersji standard. Ostatnia rzecz czy ktoś zna jakiś dobry link, który opisuje różnice między tymi wersjami systemu?

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
Odp: SPV E650, prównanie windows mobile 6.0 prof. do wersji standard
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 14, 2007, 16:10:58 »
różnią się podstawowo tym że Standard (dawny MS Smartphone) nie obsługuje ekranów dotykowych a Professional (dawny Pocket PC Phone Edition) obsługuje, przez co większość programów z Professional nie działa na Standard (w wypadku bardziej znanych programów są specjalne odmiany da wersji Standard)
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline ris

• **
  • 154
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 14, 2007, 16:31:45 »
różnią się podstawowo tym że Standard (dawny MS Smartphone) nie obsługuje ekranów dotykowych a Professional (dawny Pocket PC Phone Edition) obsługuje, przez co większość programów z Professional nie działa na Standard (w wypadku bardziej znanych programów są specjalne odmiany da wersji Standard)
Jeżeli dobrze zrozumiałem to problem jest z tym, że w standard nie ma ekranu dotykowego i jeśli program, gra tego wymaga to nie będzie działać. A jak się ma sytuacja z .Net Compact Framework ? Czy instaluje się bez problemu na wersji standard? Drugie pytanie czy programy instalują się przez CABy?

*

Offline revanmj

• 3203
  • PW to nie support.
    • revanmj's home place
  • Sprzęt: Galaxy Nexus, Desire Z, iPad, iPod touch
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 14, 2007, 17:00:57 »
programy instalują się, jeśli dobrze rozumiem chodzi Ci o .Net Compact Framework 2.0, jest ona domyślnie zainstalowana z WM6
Galaxy Nexus: Shiny ROM 4.4.4
iPad Air: iOS 7.1 | iPod touch 4: iOS 6.1 JB
Lumia 520: Windows Phone 8.1 Update 1
Google+

*

Offline Szymcio

• **
  • 204
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 24, 2007, 18:53:43 »
A wie może ktoś jak zaktualizować NET CF z wersji 2.0 na 4.0? Chce pobawić się Sniperem ale on wymaga NETCF4.0, a przy instalacji mi wyrzuca, że muszę odinstalować poprzednią wersje. Nie mogę tego zrobić bo ona już jest zainstalowana i mam straszną lipe:-/

*

Offline ris

• **
  • 154
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 24, 2007, 20:57:40 »
A wie może ktoś jak zaktualizować NET CF z wersji 2.0 na 4.0? Chce pobawić się Sniperem ale on wymaga NETCF4.0, a przy instalacji mi wyrzuca, że muszę odinstalować poprzednią wersje. Nie mogę tego zrobić bo ona już jest zainstalowana i mam straszną lipe:-/

Coś pomieszałeś. Nie ma .Net Compact Framework 4.0 ostatnia wersja to 2.0 SP2. Powinna się zainstalować bez problemu.