QTEK, nowy rom i mbank

• 6 Odpowiedzi
  • 940 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

QTEK, nowy rom i mbank
« dnia: Kwiecień 29, 2006, 13:55:12 »
Wraz z aktualiacją ROM dla QTEK'a 8310 zmienił sie również Pocket Internet Explorer - teraz prawdopodonie potrafi on otwierać strony zawierające 'ramki'.
Ponieważ w swoim QTEK mam problem z aktualizają romu (i nie chciałbym za bardzo mieszać w telefonie), a z nowości w nim wprowadzonych zależy mi właściwie tylko na nowym IE proszę o informacje, czy rzeczywiście strony transakcyjne mbanku działaja już prawidłowo.  

Pozdrawiam

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
QTEK, nowy rom i mbank
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 29, 2006, 15:15:49 »
A nie prościej zainstalować Operę? mbank działa na niej koncertowo (mam konto i czasem korzystam)

QTEK, nowy rom i mbank
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 29, 2006, 15:24:49 »
Cytat: "ajed"
A nie prościej zainstalować Operę? mbank działa na niej koncertowo (mam konto i czasem korzystam)

Może i trochę prościej, ale...
Po pierwsze opera mobile nie jest darmowa, a w dodatku pod aktualnie dostepną wersją dla smartphone'ów strony www przegląda się znacznie gorzej niż pod IE.
Po drugie, przynajmniej u mnie w telefonie, strony mbanku wyglądały tak, że na 90% szerokości była lewa ramka (z menu głównym), a na pozostałych 10% mieściła się dalsza cześć strony - i bardzo cięzko było cokolwiek na niej zrobić...
Dlatego uważam, że nie warto na razie za nią płacić - może jak wyjdzie nowa wersja...

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
QTEK, nowy rom i mbank
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 29, 2006, 15:28:10 »
To fakt, darmowa nie jest ale póki co jest w wersji beta na PocketPC i działa nieźle.
Nigdy nie miałem smartphona, więc nie miałem też Opery na niego, i założyłem że działa jak na PPC. Ale skoro tak, to faktycznie bez sensu.

QTEK, nowy rom i mbank
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 06, 2006, 10:57:48 »
To odpowiem sobie sam... może kogoś to zainteresuje

A więc po zainstalowaniu nowego ROMu można już co prawda zalogować się do części transakcyjnej mbanku, ale niestety jedyne co da się tam zrobić to sprawdzić salda kont.
PIE nie obsługuje ramek na tyle dobrze, żeby serwis mbanku działał prawidłowo, także operacji na rachunkach nie da się przeprowadzić :(

*

Offline Shade_

• *
  • 98
    • www.raborski.com
  • Sprzęt: Qtek 8310, HTC Kaiser, X61 Tablet
QTEK, nowy rom i mbank
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 12, 2006, 12:39:31 »
pawr, a cos poza PIE jest jeszcze poprawione na plus ? pytam sie, bo mnie nie dziala strona BZWBK prawidlowo, pewnie tez ze wzgledu na ramki ;/ i nie wiem czy dla samego PIE oplaca mi sie zmieniac rom
Użytkuje: Qtek 8310 WM6.5, HTC TyTNII WM6.5 + MBW-150, IBM X61 XP Tablet, Atari Portfolio, Jornada 720
... kiedyś: Apple Newton, Psion S5, Jornada 680, Jornada 720, XDA IIi, N9300

QTEK, nowy rom i mbank
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 16, 2006, 17:01:13 »
a gdzie moge znalezsc nowy rom bo na stronie Qteka nie moge sie zalogowac cos nie tak z imei a moze mi ktos w tym poradzi