Widget to zmiany jasności ekranu

• 5 Odpowiedzi
  • 4794 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Raadek

• **
  • 148
  • Sprzęt: HTC Desire S, Samsung Galaxy Tab P1000
Widget to zmiany jasności ekranu
« dnia: Listopad 18, 2009, 00:16:39 »
Witam,

Po zmianie na MyHero 2.0.5 przestały mi działać programy do zarządzania jasnością ekranu. Tzn. instalują się itp., ale kiedy wybieram np. zmianę jasności to zmienia się ona na pół sekundy, a potem jasność wraca z powrotem do tej ustawionej w panelu sterowania.

Czy są jakieś działające programy? Sprawdziłem ze 3 i każdy miał ten sam problem.

Pozdr.,
R.
Napisane: Listopad 17, 2009, 19:48:46
Wyglada na to ze moj Magic po zmianie romu stal sie Hero, a Hero ma czujnik natezenia swiatla i stad problem...

Tutaj ludzie sie na Hero skarza:

www.androidforums.com/sprint-htc-hero/16996-brightness-control-widget-works-hero.html

*

Offline alfons

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC TYTN/Hermes DV5 WM6.5 by utak3r
Odp: Widget to zmiany jasności ekranu
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 18, 2009, 00:26:21 »
sprawdz mvbacklight
alcatel one touch >motorola v50 >sony cmd J70 >se t68i >nokia 7650 >nokia 9210 > nokia 3510i >nokia 6600 >nokia n70 >nokia 3310... >samsung j600 >htc hermes (v1605)

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 18, 2009, 09:47:28 »
Wyglada na to ze moj Magic po zmianie romu stal sie Hero, a Hero ma czujnik natezenia swiatla i stad problem...
Ale przecież w Hero istnieje możliwość wyłączenia tego czujnika i ustawienia jasności na stałe. Zakładka w opcjach "Dźwięk i wyświetlacz" opcja "Wyłącz automatyczne podświetlanie" i wtedy uruchamia się opcja "Jasność" z odpowiednim suwaczkiem.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline Raadek

• **
  • 148
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 18, 2009, 09:58:34 »
sprawdz mvbacklight

To jest przecież program pod Windows Mobile, a nie Androida?
Napisane: Listopad 18, 2009, 09:55:32
Ale przecież w Hero istnieje możliwość wyłączenia tego czujnika i ustawienia jasności na stałe. Zakładka w opcjach "Dźwięk i wyświetlacz" opcja "Wyłącz automatyczne podświetlanie" i wtedy uruchamia się opcja "Jasność" z odpowiednim suwaczkiem.

Ale ja mam suwak i mogę zmieniać jasność podświetlenia, tylko, że wchodzenie za każdym razem przez menu trwa bardzo długo, a jasność zmieniam często - np. na zewnątrz, w pomieszczeniu, wieczorem w ciemnej sypialni itp.

Z tego co wyczytałem jest to błąd który nie został jeszcze naprawiony i nie ma programu, który umie regulować podświetlenie w Hero i Magicach z ROMem od Hero.

W Hero jest o tyle fajnie że jest działający czujnik natężenia światła i można ustawić na "auto", ale w Magicu tego nie ma.

*

Offline alfons

• *
  • 80
  • Sprzęt: HTC TYTN/Hermes DV5 WM6.5 by utak3r
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2009, 16:45:01 »
sprawdz mvbacklight

To jest przecież program pod Windows Mobile, a nie Androida?
kurde rzeczywiscie :P jak sie wchodzi przez pda na forum to wyswietla sie jego lajtowa wersja, w ktorej nawet nie ma podane w jakiej kategorii znajduje sie dany temat...
alcatel one touch >motorola v50 >sony cmd J70 >se t68i >nokia 7650 >nokia 9210 > nokia 3510i >nokia 6600 >nokia n70 >nokia 3310... >samsung j600 >htc hermes (v1605)

*

Offline Raadek

• **
  • 148
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2009, 17:29:28 »
kurde rzeczywiscie :P jak sie wchodzi przez pda na forum to wyswietla sie jego lajtowa wersja, w ktorej nawet nie ma podane w jakiej kategorii znajduje sie dany temat...

To wyłącz "mobile view" i przeglądaj jako normalną stronę ;]

Pozdrawiam :)