najpierw pobierz android sdk, zainstaluj i jak masz failed aktualizacji wejdź w opcje i zaznacz force http ( czy jakos tak ). zapisz zmiany w prawym dolnym rogu i zrestartuj program. czas pobrać narzędzia. nie wiem które są potrzebne, wiec ja pobralem większość, podstawowe (base 1.5, base 1,6, drivers)
drivers są potrzebne po to by jak podłączysz w trybie fast boot przez usb to musisz zainstalować tamte sterowniki ( nie bierzcie sterowników z windows update ).
potem trzeba przez recovery wgrac engening spl. ja wzielem go z jakiegos tematu na xda ( instrukcji upgradu) ( u nas ta część jest nie jasno opisana ), po wgraniu tego recovery powinnismy w trybie fast boot mieć s-off ( wyłączone zabezpieczenia ).
dalej to robimy
UPGRADE:
- Pobierz paczkę: http://www.mediafire.com/?zdjtny1yzw3 (upgrade) (archiwum samorozpakowujące się, klikamy na nie i next next) - MD5: dd9c7d4917b6bbe9e0c72587979e1112
- Zapisz wszystkie pliki w tym samym katalogu (np. C:\AndroidSDK\tools)
- Wyłącz telefon
- Uruchom go w trybie FASTBOOT przez jednoczesne wciśnięcie przycisków WSTECZ i ZASILANIA
- Podłącz kabel USB. Na ekranie telefonu powinieneś widzieć FASTBOOT USB
- W trybie wiersza poleceń (cmd, wyszukaj w windowsie) na komputerze przejdź do katalogu, w którym zapisałeś ww. pliki
- Wpisz poniższe komendy:
Kod:
1 fastboot flash radio radio-6.35.08.29-32A.img
2 fastboot flash hboot hboot-1.76.2007.img
3 fastboot erase recovery
4 fastboot flash recovery recovery-RA-Magic32A-6.35-v1.5.2.img
5 fastboot erase system -w
6 fastboot reboot-bootloader
- Telefon uruchomi się ponownie w trybie FASTBOOT
- Sprawdź, czy masz teraz Radio: 6.35.08.29 i SPL: 1.76.2007
======================================================================
teraz musisz znaleźć komendy do wgrywania tego romu (paczke ściągnij z xda którys post w temacie o tym romie. i tam dalej są instrukcje jakie komendy. ( nie wgrywa sie przez recowery i rom umieszczaamy w androidsdk/tools
sorki ze moze malo czytelnie itd ale zepsuł mi sie komp i w awaryjnym podczas skanowania piszę. jak są jakieś błędy poprawcie.