Problem z trackballem?

• 6 Odpowiedzi
  • 3433 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wujek_bartek

• 16
  • Sprzęt: HTC Hero
Problem z trackballem?
« dnia: Lipiec 08, 2010, 00:46:05 »
Witam,

posiadam hero od listopada/grudnia, od tamtego czasu raz na parę dni zdarzało się, że nie dotykając trackballa ekran się sam przewijał w prawą stronę, albo w "telefonie" kontakty same się przewijały w dół. Od paru dni od kiedy dostałem update do 2.1 problem ten pojawia się co chwila, co praktycznie uniemożliwia mi korzystanie z telefonu. Zrobiłem hard reset i dalej nic. Przydarzyło się już komuś coś takiego?

W dodatku po upgrade do 2.1 mam problemy z korzystaniem z ekranu dotykowego, np podczas pisania smsów zamiast wpisywać literkę "o" wpisuje się "m", czasem "backspace (<-)", po odwróceniu do trybu landscape co jakiś czas wskakuja mi literki "p , l, m" i to jest naprawdę bardzo upierdliwe. Już nie mam pomysłu jak to naprawić, pewnie zostaje mi wysłać telefon do serwisu na gwarancje?

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Problem z trackballem?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 08, 2010, 07:06:01 »
tylko serwis pomoże

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 08, 2010, 07:19:41 »
mialem problem z trackballem.... pojawial sie i znikal... teraz jest juz ok od jakiegos czasu i mam nadzieje ze tak zostanie :D

*

Offline JeV

• 43
  • Sprzęt: A636N, HTC Hero, Moto A953
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2010, 09:07:54 »
U mnie ten sam problem od około tygodnia :/ Chwilowo przestało szaleć, ale tylko czekać.

Mam też podobne odczucia jeśli chodzi o klawiaturę ekranową. Tak jakby nie chciała się dać skalibrować.

*

Offline wujek_bartek

• 16
  • Sprzęt: HTC Hero
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2010, 19:10:23 »
Mam problem nie tylko z klawiaturą ekranową. W jakiejkolwiek grze lub programie, co jakiś czas gdy przyciskam górę ekranu, zostają wciskane "przyciski" na dole... Przed update do 2.1 było wszystko ok, zrobiłem hard reset i nawet to nie pomogło :(

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2010, 07:03:45 »

*

reha

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 19, 2010, 20:26:25 »
Z klawiaturą ekranową mam to samo co koledzy, tzn klika nie tu gdzie powinno, a co do serwisu to gdzie oddajecie? do jakiego?

Pozdro
Maciek