Ktokolwiek widział...

• 12 Odpowiedzi
  • 4351 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline prodromos

• **
  • 209
  • Nokia N97, HTC Hero, Kindle DX
Ktokolwiek widział...
« dnia: Wrzesień 29, 2009, 17:36:15 »
Takie trochę mam pytanie jak do wróżki. Sieć PLAY, w której zamierzałem kupić sobie aktywację z HTC  Hero przestała go sprzedawać i ten stan trwa już dość długo. Hero drożeje i w sklepach i na Allegro (gdzie były głównie egzemplarze z Play).  BOK Play odpowiada standardowo, że nie wiedzą, kiedy (i czy w ogóle) telefon wróci do oferty (to znaczy nigdy go z niej nie usunięto). Ktoś może wie coś na ten temat?
Nie zgnębi mnie byle przytyk/ w d... miejsce mam  dla krytyk. (Sztaudynger)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
Odp: Ktokolwiek widział...
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 29, 2009, 17:44:28 »
Mozna smialo powiedziec ze historia lubi sie powtarzac.

Dokladnie tak samo bylo z touch HD w play. Boom, kupowanie a potem dlugo dlugo dlugo brak w magazynie.

To efekt dotowania przez operatora urzadzen w celu zdobycia nowych aktywacji/przyciagniecia uwagi klientow do sieci. W koncu nie oszukujmy sie, w play juz z abonamentem na poczatku hero kosztowal te 1400 zl nowy bez simlocka. I sie skonczyly ale ludzie nadal wiedza - hero = play.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 29, 2009, 18:59:59 »
Nie ma się co załamywać - czarne są lepsze :)

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 30, 2009, 09:04:20 »
Ale tez niewatpliwie drozsze o pewna kwote z racji tego ze nie sa z play :)

Moim zdaniem nie bedzie juz ich w play. Lub beda w chorych cenach.
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline prodromos

• **
  • 209
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 30, 2009, 09:38:30 »
Taaa,  mnie się też tak wydaje. Co prawda z mojej  perspektywy nie tylko nie zrobili sobie żadnej reklamy, ale też stracili potencjalnego klienta. Co pewnie spowoduje z trzy zawały wśród pracowników Zarządu :P .

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 30, 2009, 14:55:31 »
Na blogu Marcina Gruszki (rzecznik Play - przy okazji każdego wpisu jest ostatnio z tuzin razy nagabywany o Hero :P ) pojawił się dzisiaj od niego taki post: "nie piszę o Hero, bo nie wiem. Wszystko na to wskazuje, że już w pierwszym tygodniu października telefon powinien (nie mam 100% pewności) w sklepach. To co jest pewne to, że duża dostawa telefonu jest już w naszym magazynie."

No, zobaczymy co z tego wyniknie. Moja dziewczyna przenosi się do Playa i przy okazji chce upolować Hero, więc łowy prowadzimy równolegle w Krakowie i we Wrocławiu. Jak coś będę wiedział to dam znać.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline prodromos

• **
  • 209
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 30, 2009, 16:22:53 »
Dzięki! Jakoś nie mogłem tej informacji  znaleźć... Przy okazji, jakbym  nie googlał, znajduje tylko najmniej korporacyjny blog, na których  tych  informacji nie ma. Istnieje jakiś inny blog Marcina Gruszki? Mógłbym prosić o linka?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 30, 2009, 16:27:57 wysłana przez prodromos »

*

Offline Jeremy

• 616
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 30, 2009, 17:28:49 »
Przypuszczam, że o tym samym piszemy. "Tako rzecze rzecznik..czyli mniej formalny blog korporacyjny". Adres http://ludzie.playmobile.pl/partner/11/Tako+rzecze...+rzecznik.html

Post o którym pisałem znajduje się w temacie "Więcej, więcej, więcej, już od jutra".
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline prodromos

• **
  • 209
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 30, 2009, 20:41:56 »
Tak, ślepota za mnie. Wielkie dzięki!

*

Offline Jeremy

• 616
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 07, 2009, 09:20:33 »
Obiecałem, że dam znać, jak będę coś wiedział w sprawie Hero w ofercie Play, więc daję.

Wprawdzie nic mi nie wiadomo, czy nowa partia "bohatera" trafiła już do salonów Play, ale na pewno jest on dostępny w e-shopie na stronie tego operatora. Moja dziewczyna wczoraj sobie jednego zamówiła, kurier ma jej dostarczyć w ciągu 7 dni. Warto wiedzieć dwie rzeczy: po 1 Hero dostępny jest już w różnych promocjach, nie tylko Swobodny Internet, ale jest w nich droższy o jakieś 200 zł - nadal więc najkorzystniejszy pod względem ceny telefonu jest Swobodny Internet. Po 2 w e-shopie można zamówić telefon TYLKO dla taryf One Play 65 i niższych (nie ma tej możliwości dla 95 i 145). W zamian za to zamawiając tam dostaje się drobną zniżkę na abonament w 4, 5 i 6 miesiącu (w pierwszych 3 za abo się nie płaci).

Sznurek tutaj: http://web.playmobile.pl/pl/play-abonament/promocje/swobodny_internet/index4.html

*

Offline prodromos

• **
  • 209
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 09, 2009, 22:24:56 »
Dzięki. I potwierdzam, mając na stoliku już działającego Hero:)

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 10, 2009, 22:40:08 »
polecam moją metodę:
zumi, wpisz czego szukasz: play, gdzie: tu Twoje miasto.
Następnie w zależności od wielkości miasta 2-22 telefony: "mata hiroł? - nie to dziękuję/tak? to już jadę proszę odłożyć"
powtarzać codziennie do skutku.
Polecam mniej znane punkty
Pozdrawiam

*

Offline Jeremy

• 616
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 10, 2009, 23:22:59 »
Ale po co? Skoro e-shop play dostarcza kurierem w 2-3 dni od zamówienia, za darmo i jeszcze dają rabat na abonament? A kiedy sprzęt trafia do magazynów play to w pierwszej kolejności jest dostępny tam, nie w oddziałach.

Żeby nie być gołosłownym - moja kobieta szukając hero zapisała się na listy oczekujących w dwóch salonach już dwa tygodnie temu. Zamówiony we wtorek w e-shopie Hero dostała wczoraj, a z salonu ani słychu.