Rozmazane zdjęcia kontaktów

• 8 Odpowiedzi
  • 9653 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline H4mm3R

• 28
  • Sprzęt: Xperia X1, HTC Desire, Desire S, One X
Rozmazane zdjęcia kontaktów
« dnia: Styczeń 02, 2011, 20:11:37 »
Mam taki problem, jak dodaję zdjęcie do kontaktu, przez moment ma ono odpowiednia ostrość ale po chwili jak np. chcę zadzwonić do tej osoby, podczas dzwonienia pojawia mi się rozmazane zdjęcie. Do niektórych kontaktów, jak dodałem zdjęcie, nie uległo ono rozmazaniu, a w innym kontakcie rozmazuje za każdym razem i nie wiem od czego to zależy. Może ktoś miał podobny problem?

*

Offline baca01

• 266
  • Sprzęt: IpSE2020, XCOVER5
Odp: Rozmazane zdjęcia kontaktów
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 04, 2011, 00:11:43 »
Gowniana synchronizacja z kontem google...
To tam (na serwerze) zostaje upitolona jakosc zdjecia.

Jezeli nie bedziesz synchronizowac kontaktow z kontem, to zdjecia bedzie miec jakosc taka sama jak podczas importu.
HTC Touch Dual już tylko do testów, Desire  u nowego właściciela a Loox N520 jako podświetlany zegarek w pokoju.

*

Offline hilix

• **
  • 164
    • portfolio
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 04, 2011, 13:28:08 »
Ja tak miałem jak zdjęcia do kontaktów poustawiane miałem z Outlooka 2007 - po synchronizacji fotki kontaktów były rozmazane...
Był MDA COMPACT II, MDA VARIO III, SAMSUNG i780 NAVI ed., iPhone 3Gs 32GB,HTC Desire, Samsung Galaxy S

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 04, 2011, 17:57:59 »
No generalnie problem polega na tym, że usługa z którą synchronizujesz (czy to Outlook czy to Gmail) może przechowywać obrazki w niższej rozdzielczości i wtedy jest problem - obrazki skalują się do tej właśnie wielkości. Nie ma na to rady: albo wyłączasz synchronizację, albo godzisz się z problemem i czekasz, aż poprawiony zostanie tamten drugi soft. W przypadku gmaila trwa to już niestety dosyć długo :/
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline tejot

• *
  • 61
  • Typhoon >>> Touch >>> Diamond >>> Desire /4x HTC/
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 04, 2011, 22:40:38 »
wlasnie, a czy wiadomo cos wiecej czy google planuja cos z tym zrobic (i ew. kiedy)?
tez mnie to troche drazni...

pozdrawiam serdecznie

*

Offline H4mm3R

• 28
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 05, 2011, 14:45:33 »
Tylko jedno mnie zastanawia, bo skoro to Outlook czy też Gmail zmienia jakość zdjęć, to czemu niektóre foty trzymają jakoś a inne znowu nie... Mam jeden kontakt, który nie jest powiązany z gmailem a z outlookiem nie synchronizuję telefonu i za każdym razem zmienia jakość zdjęcia. Próbowałem już zmniejszyć rozmiar zdjęcia ale nic to nie daje...

*

Offline Lechux

• **
  • 103
  • genesis.one
    • quickweb.pl
  • Sprzęt: X1i, HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 06, 2011, 11:07:32 »
jest pewien sposób na to, ale niestety dookoła... Za pomocą funkcji jaką oferuje htc sense.
dla tych kontaktów na których Ci najbardziej zależy możesz utworzyć dodatkowe kontakty i wybierając zapis na telefonie (nie koncie gmail), nazywasz go jakoś roboczo np. _lechu i dodajesz tam tylko zdjęcie dobrej jakości. Później linkujesz dwa kontakty (gmail + telefon) i jako główny wybierasz ten oryginalny z gmaila, a do zdjęcia ten _lechu.

Oczywiście dla większej ilości kontaktów to się mija z celem, ale dla grupy favorites da rade ;)

Pozdo
X1i, HTC Desire

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 06, 2011, 15:49:42 »
Hej,

mam to samo. Jako że mam podpiętego Facebooka do telefonu, wyświetlam te kontakty (tam, gdzie mój kontakt ma też konto na FB), pozostałe rzeczywiście są rozmazane.

*

Offline H4mm3R

• 28
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 07, 2011, 12:18:53 »
Dzięki za objaśnienie tematu  :ok:

Hej,

mam to samo. Jako że mam podpiętego Facebooka do telefonu, wyświetlam te kontakty (tam, gdzie mój kontakt ma też konto na FB), pozostałe rzeczywiście są rozmazane.

Z FB to spoko sprawa, bo sam sobie fotki pobiera  :wink:

jest pewien sposób na to, ale niestety dookoła... Za pomocą funkcji jaką oferuje htc sense.
dla tych kontaktów na których Ci najbardziej zależy możesz utworzyć dodatkowe kontakty i wybierając zapis na telefonie (nie koncie gmail), nazywasz go jakoś roboczo np. _lechu i dodajesz tam tylko zdjęcie dobrej jakości. Później linkujesz dwa kontakty (gmail + telefon) i jako główny wybierasz ten oryginalny z gmaila, a do zdjęcia ten _lechu.

Oczywiście dla większej ilości kontaktów to się mija z celem, ale dla grupy favorites da rade ;)

Pozdo

U mnie de facto mam wszystkie podwójne kontakty, połączone ze sobą kontakty z gmaila z kontaktami z telefonu (bo ta sama nazwa), więc pozmieniałem tak jak zasugerowałeś, że foto ma wyświetlać z telefonu i teraz wszystko jest tak jak ma być  :wink:

PS. A ten kontakt co ciągle zmieniał jakość foty, to okazało się że to kontakt z gmaila i po połączeniu kont wszystko działa prawidłowo.