Menu - wszystkie aplikacje - foldery. Total commander

• 6 Odpowiedzi
  • 2997 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Menu - wszystkie aplikacje - foldery. Total commander
« dnia: Listopad 08, 2010, 11:12:14 »
Witam

Czy w ekranie "wszystkie aplikacje" można zrobić sobie foldery aby uporządkować sobie wszystko.  Fajnie by było żeby można przesuwać ekran wszystkie aplikacje na boki a nie tylko góra dół. Tak np jest w iPhonie.

czy jest coś takiego jak total commander na androida. Widziałem kilka podobizn ale tc nie ?
Pozdrawiam

« Ostatnia zmiana: Listopad 08, 2010, 13:36:15 wysłana przez vistula »

*

Offline qrees

• **
  • 133
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Menu - wszystkie aplikacje - foldery. Total commander
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2010, 22:19:57 »
czy jest coś takiego jak total commander na androida. Widziałem kilka podobizn ale tc nie ?
Pozdrawiam
Klon total commander trochę nie ma sensu, za mały ekran, brak klawiatury itd. Czy chodzi Ci o jakąś konkretną funkcjonalność tc? Ogólnie polecam ES File Explorer ( http://www.appbrain.com/app/es-file-explorer/com.estrongs.android.pop ).

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 11, 2010, 09:53:56 »
Widziałem dokładne klony TC i innych programów dla ludzi, którzy obsesyjnie próbują upodobnić androida do peceta lub chociaż WM. To nie ma sensu - wszystko małe, o wygodnej obsłudze można zapomnieć. Najpopularniejszym menedżerem plików jest Astro, ale on niestety zaczyna się rozrastać niczym Winamp na pieca i przez to traci na funkcjonalności.

Prawda jest taka, że ja np. (i pewnie bardzo wielu użytkowników andka) nie odczuwam potrzeby grzebania się w jego plikach w sposób bezpośredni - to mogę zrobić z poziomu kompa. Gdybym miał inne proste i wygodne narzędzie do instalacji programów z plików APK (najlepiej qrde w systemie!) to i Astro bym się pozbył.

Co do porządkowania aplikacji w menu... to jest kwestia launchera. Wiem, że autor LauncherPro pracuje nad czymś takim, ale nie jest to wysoko na liście jego priorytetów. Słyszałem też, że jakiś launcher ma taką funkcję, ale nie wiem, o jaki może chodzić. Nie śledzę tematu. Zawsze możesz skorzystać z mechanizmu folderów, ale tam porządki trzeba robić ręcznie :/
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 11, 2010, 13:39:20 »
Z programem sobie już poradziłem . Zainstalowałem ES File Explorer jest dość wygodny i funkcjonalny. Chodziło o dostęp do zasobów sieciowych innych urządzeń.

Co do folderów to wiem że je można tworzyć tylko nie we "wszystkich aplikacjach". Jeżeli pojawi się coś na uporządkowanie programów to będzie świetna sprawa bo niektóre są wcale nie przydatne a usunąć się ich nie da. W iphone fajnie się to robi.

pozdrawiam

*

Offline dziegiel

• **
  • 156
    • http://money.ebiznes.waw.pl
  • Sprzęt: SPV M3000 + GPS + 1GB Kingston
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2010, 14:18:39 »
na boki ma AW Launcher

*

Offline wojtek5

• 31
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 25, 2010, 13:12:00 »
Co do aplikacji na boki to jest wyciągnięty launcher z Samsunga Galaxy S - można znaleźć na XDA.

*

Offline damianpiwowarski

• Ekspert Android
  • 1115
  • Dawniej "Damianoo".
    • www.mojdroid.pl
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 30, 2010, 21:16:58 »
Jest też wiele aplikacji-launchery z samymi aplikacjami. Kiedyś można było grupować w VLauncher.