Jakość dźwięku

• 6 Odpowiedzi
  • 2659 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jakość dźwięku
« dnia: Sierpień 29, 2010, 22:28:04 »
Witam

Zamierzam zakupić Desire  ( tzn. na razie się zastanawiam :)) no i mam pytanie do was koledzy. Jak sprawuje się odtwarzacz muzyki? Nigdzie nie znalazłem dobrej recenzji odtwarzacza. Miałem HD2 i tam odtwarzacz był co najwyżej średni. Trochę mi na tym zależy ponieważ dojeżdżam do pracy pociągiem i mam sporo czasu na słuchanie muzyki. Aktualnie używam SE w995 i słuchanie na nim muzyki jest po prostu genialne. No i jak ogólnie z radiem  FM? W hd2 miało kiepski zasięg nawet po wgraniu innego radia. Z góry dzięki za odpowiedzi.

*

Offline timonq

• 276
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Jakość dźwięku
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 30, 2010, 10:36:00 »
Desire jest na Androidzie a nie jak SE na sztywnym sofcie. Będziesz chciał inny odtwarzacz bo ci się nie widzi, to pobierasz z Android Market i sprawdzasz. Jest tego tyle że na pewno coś znajdziesz. Tak samo z radiem. A co do HD2 to on jest na WM i tam też jest market więc można było sobie zmienić odtwarzacz. Z radiem to nie wiem jak jest bo nie korzystam, ale to zależy od słuchawek. Kupisz dłuższe to będzie lepiej :ok:

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 30, 2010, 16:50:04 »
Mi bardziej chodzi o jakość dźwięku niż o wygląd samego odtwarzacza, Wiem że słuchawki sporo zmieniają jednak np. w HD2 używałem swoich za ponad 200 zeta i nie byłem zadowolony z dźwięku. Chociaż kto wie, może odtwarzacz zmieni jakość. Właśnie mnie to ciekawi. Może miał ktoś jeszcze jakieś doświadczenia. Podejrzewam że do Iphona porównywać go nie można :)

*

Offline re_

• 4165
  • Sprzęt: Galaxy S2, Galaxy Tab 10,1", i5800, Nokia E6
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 30, 2010, 17:08:53 »
iPhone wcale nie gra rewelacyjnie jesli o to Ci chodzi. Desire ma znosna jakosc dzwieku, ale zaznacze od razu, ze nie jest to moja subiektywna opinia.

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2010, 21:06:18 »
Czyli da się posłuchać dobrej muzy... :) Mam jeszcze jedno pytanie w takim razie. Trochę z innej beczki ale nie będe juz zakładał nowego watku.

Otóż czy wszystkie sieci brandują desire? Wyczytałem, że trudniej jest zrobić root na takim ,a na ale drogo większość jest brana z sieci komórkowych. Czy jest jakaś sieć z której można śmiało brać ?

*

Offline medive

• 1323
  • Sprzęt: HTC Desire, ASUS S96S
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 30, 2010, 23:25:04 »
dobre słuchawki i słuchanie muzyki jest przyjemne na głośniczku to niema zbytnio sensu

w play masz bez brandu i aktualizacja do Froyo jest od początku, chociaż coś musieli zrobić bo przy wgrywaniu u mnie nie przechodzi bez gold card

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 31, 2010, 20:07:15 »
a jak jest w plusie?