FROYO na Desire

• 6 Odpowiedzi
  • 4569 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
FROYO na Desire
« dnia: Maj 28, 2010, 23:48:12 »
"Bierzcie i flashujcie - oto słowo z XDA"

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=690477

Nacieszcie oczy i umysły wydajnością FROYO na Desire. Wszystko podane w słowie XDA z linku.

Cholerka, zazdroszczę już wam, Desire'owcy...
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
Odp: FROYO na Desire
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 28, 2010, 23:51:30 »
No ba ;)

Jeszcze niech zacznie działać bluetooth i aparat i będzie pięknie, a jeszcze piękniej będzie jak będzie Sense :)
Czy aby na pewno ?

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2010, 12:10:51 »
Kilka slow po wrzuceniu powyzszego do Desire.

Przyrost predkosci jezt widoczny w grach. Nie ma zadnego przyrostu podczas odtwarzania filmow (divx na Yxplayer).

Sam ROM jest bardzo niestabilny. Wiesza sie praktycznie wszystko.

Co nie dziala:

- przegladrka wbudowana
- doinstalowany skyfire
- kamera w trybie krecenia filmow
- aplikacja telefonu - konieczne jest doinstalowanie nakladki
- nie mozna wyslac ani odebrac smsow i mmsow

Dodatkowo wiele aplikacji nie dziala, pomimo, ze w markecie sa opisy, ze dzialaja z 2.2 Froyo.

Co mi sie jeszcze nie spodobalo, ano ikona marketu jest wielka na 1/3 ekranu i ma wbudowane reklamy. Nie wiedzialem jak to wylaczyc.

Wynik w Linpacku to ponad 40 punktow, ale jak pisalem filmy dalej klatkuja :P

Podsumowujac, na razie jest to tylko ciekawostka i nie warto tracic czasu na instalowanie i testowanie.

EDIT:

Po czasie wszystko zaczeło działać, przetestowałem kilka ROMów z Froyo, nowszych i okazuje się, że z niedziałających rzeczy postaje ciągle aparat (robi zdjecia ale WB nie działa i nie da sie nakręcić filmu), pozostałe rzeczy działają dość dobrze. Większość ROMów ma od razu dorzucone launchery żeby nie instalować ich samemu. Ogólnie poprawiło się i można już tech ROMów używać z powodzeniem.

« Ostatnia zmiana: Czerwiec 24, 2010, 14:32:25 wysłana przez СП4УБВ »

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2010, 12:11:53 »
Wie ktos kiedy oficjalnie htc udostepni Froyo dla Desire?

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2010, 12:29:19 »
Tyle co z oficjalnych/półoficjalnych doniesień - mowa jest w chwili obecnej o tym roku. Z tym, że niektórzy mówią "sierpień", inni "wrzesień", a jeszcze inni "czwarty kwartał". Wiadomo tylko, że desire ma być w pierwszym rzucie tych aktualizacji, przynajmniej według HTC.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2010, 18:07:43 »
Już 2 testowe romy z Froyo i sense wyciekły, może HTC specjalnie to robi żeby sprawdzić jak stabilność itp. Sam używam takiego romu i nie narzekam. Polecam działają naprawdę dobrze.
Czy aby na pewno ?

*

Offline sirk

• *
  • 70
  • Sprzęt: HTC Desire, Motorola Milestone 2
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 25, 2010, 17:21:17 »
Ja od tygodnia korzystam z Cyanogenmod 6  http://buildbot.teamdouche.net/nightly/bravo
ROM jest pozbawiony HTC Sense, aplikacji google (link do aplikacji w pierwszym poście http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=719544). Najwspanialsze jest to, że wszystko działa ok, kamera nagrywa filmy w 720p, bluetooth łączy się z zestawem samochodowym, WiFi nie rozłącza i mam stockową blokadę ekranu oraz dialer. Praktycznie nie zdarzył mi się FC. Zainstalowałem Dolphin browser oraz flasha 10.1 i przeglądanie internetu wygląda zupełnie inaczej. ROM jest po polsku, w niektórych aplikacjach zdarza się język angielski. Przed instalacją warto zrobić wipe, a dane łącznie z aplikacjami przenieść za pomocą Titanium Backup (nie należy przenosić powiązań urządzeń bluetooth). Szybkość systemu po zainstalowaniu LauncherPro zostawia daleko w tyle romy z Sense.