Desire a zestaw głośnomówiący w samochodzie

• 5 Odpowiedzi
  • 7139 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Desire a zestaw głośnomówiący w samochodzie
« dnia: Maj 18, 2010, 11:06:11 »
Stoję właśnie przed wyborem Desire - Millestone ale wyczytałem, że Desire  brak protokołu RSAP, który uniemożliwia połączenie z zestawem Bluetooth w samochodzie. Jeżeli byłaby to prawda i Desire uniemożliwiłby połączenie z zestawem głośnomówiącym bluetooth w samochodzie to byłby chyba jakiś żart ze strony HTC.

*

Offline VikingPL

• 11
  • Sprzęt: HTC Desire, Blackberry 8310
Odp: Desire a zestaw głośnomówiący w samochodzie
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2010, 12:38:23 »
Witam.

Uzywam Desire z zestawem samochodowym bluetooth Sonyericssona. Działa bez żadnych problemów. Podłączałem również do telefonu różnej maści słuchawki na bluetooth i z nimi też nie było problemu.

Jedynie z funkcji którą straciłem w zestawie sonyericssona to identyfikacja numeru rozmówcy. Jak korzystałem z telefonu sonego to pokazywała mi się nazwa dzwoniącego, teraz wyświetla się tylko numer. Tak samo miałem zresztą z G1 i z HTC Hero. Drobna niedogodność.

Zatem nie sądzę, żeby był problem podłaczeniem Desire do zestawu BT zamontowanego firmowo w samochodzie.

*

Offline artsza

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC Desire; HTC Touch HD (Blackstone)
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2010, 16:46:12 »
Ja również potwierdzam bezproblemowe działanie "Deserka" z wbudowanym firmowym zestawem BT Ford Audio (identyfikacja numeru i nazwy rozmówcy działa bez zarzutu)

*

Offline sum2

• 10
  • Sprzęt: Asus 636N, htc Desire
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 21, 2010, 08:21:40 »
Ciekawą funkcją, na która zresztą trzeba uważać, jest przełączanie przez Desire odbioru do elementu zestawu, na którym wcisnęliśmy przycisk "odbierz". To znaczy, przy przychodzącej rozmowie jeżeli odbieramy na telefonie rozmowa idzie przez głośnik telefonu, jeżeli na BT to odzywa się zestaw. Z kolei jeżeli wybieramy rozmówcę z telefonu, to rozmowa zawsze idzie przez zestaw. trzeba o tym pamiętać jeżeli stoimy z telefonem koło samochodu w zasięgu BT.
Może to jest we wszystkich androidach, nie wiem. Wcześniej miałem Nokię i zawsze odbierało rozmowę na BT

*

Offline Jeremy

• 616
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 21, 2010, 09:50:12 »
Ciekawą funkcją, na która zresztą trzeba uważać, jest przełączanie przez Desire odbioru do elementu zestawu, na którym wcisnęliśmy przycisk "odbierz". To znaczy, przy przychodzącej rozmowie jeżeli odbieramy na telefonie rozmowa idzie przez głośnik telefonu, jeżeli na BT to odzywa się zestaw. Z kolei jeżeli wybieramy rozmówcę z telefonu, to rozmowa zawsze idzie przez zestaw. trzeba o tym pamiętać jeżeli stoimy z telefonem koło samochodu w zasięgu BT.
IMHO bardzo logiczne rozwiązanie. Pamiętam, że podobnie było na WM, gdy używałem słuchawki BT.
Nie pytaj mnie, jak zrobić roota, jak wgrać nowy rom itd. Jeżeli nie potrafisz znaleźć tych informacji samemu lub też nie rozumiesz znajdujących się w Sieci i na tym forum instrukcji, to znaczy, że nie powinieneś się za to zabierać...

*

Offline antek1

• 5
  • Sprzęt: HTC Desire, SGS2
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 24, 2010, 07:15:03 »
Na Parrot CK3200 działa OK. Jest synchronizacja z książką (są nazwiska), i jest też sytuacja przedstawiona przez sum2.