Czy HTC Desire z Ery posiada simlocka i brandowany ROM?

• 9 Odpowiedzi
  • 6374 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Mk-Mateusz

• **
  • 140
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
Czy HTC Desire z Ery posiada simlocka i brandowany ROM?
« dnia: Luty 17, 2011, 13:47:21 »
Witam.
1)Czy HTC Desire z Ery, zakupiony teraz w lutym posiadać będzie simlocka? Czy WSZYSTKIE TELEFONY Ery są już bez simlocka?  Kupiłem telefon na Allegro i zastaniam się czy jest szansa zeby był simlock...

2) Czy HTC z Ery posiada jakieś dodatkowe dziadostwa opertatora czy jest poprostu "czysty"?
« Ostatnia zmiana: Luty 27, 2011, 02:05:56 wysłana przez Pieka »

*

Offline Maniek

• 45
  • Sprzęt: obecnie HD < Artemis < Prophet < Dell Axim X51v...
Odp: HTC DESIRE z ERY
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2011, 10:16:27 »
1. Kupiłem 18 lutego 2011 i jest bez simlocka

2. Z tego co zdążyłem zauważyć przed zmianą romu, to z Ery masz: ekrany startowe... jakąs ikonkę blueconnect i tapetkę więc za dużo tego nie ma.

*

Offline geresz

• 8
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2011, 19:07:33 »
ja mam od 13.02 ...

potwierdzam to co pisze przedmowca.. start z ekranami Ery, ikona do blueconnecta i w zakladkach jedna z nich to strona ERY .. blueconnecta i zakladke mozna wyrzucic w ciagu paru sekund..

pzdr

*

Offline Fabbeh

• 19
  • Sprzęt: iPod Touch 4g
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2011, 21:59:22 »
A gold carda trzeba robic w przypadku Ery?

*

Offline jansol

• 813
  • Sprzęt: TomTom GO 1005 LTM/HDT - iPh 8
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 26, 2011, 12:01:22 »
ja mam od 13.02 ...

potwierdzam to co pisze przedmowca.. start z ekranami Ery, ikona do blueconnecta i w zakladkach jedna z nich to strona ERY .. blueconnecta i zakladke mozna wyrzucic w ciagu paru sekund..

pzdr
w jaki sposób można to usunąć ?  :)

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 27, 2011, 01:30:56 »
A gold carda trzeba robic w przypadku Ery?

Do każdego brandowanego ROMu trzeba.

*

Offline geresz

• 8
  • Sprzęt: HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 28, 2011, 17:41:51 »

ikonke od blueconnecta przytrzymujesz na ekranie troszke dluzej i po chwili otworzy Ci sie na dole opcja USUN, przeciagasz tam ikonke i juz jej nie masz ..

zakladke ERY tez prosto usunac.. odpalasz jakas zakladke (niewazne czy jestes podlaczony do neta czy nie) - teraz MENU -> Zakladki -> MENU -> USUN .. zaznaczasz ktore chcesz wywalic , klikasz w przycisk GOTOWE i juz jej nie ma ..

pozdr

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
Odp: Czy HTC Desire z Ery posiada simlocka i brandowany ROM?
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 10, 2011, 03:39:51 »
Witam.
1)Czy HTC Desire z Ery, zakupiony teraz w lutym posiadać będzie simlocka? Czy WSZYSTKIE TELEFONY Ery są już bez simlocka?  Kupiłem telefon na Allegro i zastaniam się czy jest szansa zeby był simlock...

2) Czy HTC z Ery posiada jakieś dodatkowe dziadostwa opertatora czy jest poprostu "czysty"?

1 - nie ma to znaczenia, simlocka z desire zdejmujesz sobie sam za free, zajrzyj tutaj http://pdaclub.pl/forum/htc-desire/desire-root/#post_simlock

2 - Era zawsze jakieś śmieci dodaje, nie ma się tym co martwić, nie dodają tyle co orange :)
Czy aby na pewno ?

Odp: Czy HTC Desire z Ery posiada simlocka i brandowany ROM?
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2011, 18:37:43 »
2 - Era zawsze jakieś śmieci dodaje, nie ma się tym co martwić, nie dodają tyle co orange :)

Jest to problem dla tych, którzy nie chcą rootować telefonu (ale root polecam, jest w miarę prosty dla Desire) - update zapewnia Era, nie HTC (więc możliwe, że Desire z Ery nie dostaną oficjalnego update do 2.3, a jeśli nawet to na pewno o wiele później).
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2011, 18:39:56 wysłana przez Eradorius »

*

Offline bydziamen

• 28
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 03, 2011, 15:05:09 »

ikonke od blueconnecta przytrzymujesz na ekranie troszke dluzej i po chwili otworzy Ci sie na dole opcja USUN, przeciagasz tam ikonke i juz jej nie masz ..

zakladke ERY tez prosto usunac.. odpalasz jakas zakladke (niewazne czy jestes podlaczony do neta czy nie) - teraz MENU -> Zakladki -> MENU -> USUN .. zaznaczasz ktore chcesz wywalic , klikasz w przycisk GOTOWE i juz jej nie ma ..

pozdr

jak uruchomić zakładkę aby ja usunąć ?