Cichy głośnik w Desire

• 6 Odpowiedzi
  • 9396 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Gregs

• **
  • 135
  • Sprzęt: SGS2, SGS3, SGS4
Cichy głośnik w Desire
« dnia: Czerwiec 12, 2011, 20:48:38 »
Witam wszystkich. Trzeba iść z duchem czasu. Właśnie przesiadłem się z Kaisera (WM 6.1) na Desire z Playa. Nie będę wspominał o swoich wrażeniach (które na początku były nie najlepsze, ale z czasem, jak poznaję Androida  przekonuję się do niego). Zastanawia mnie jednak cichy głośnik, który w porównaniu do Kaisera jest o połowę bardziej cichy. Nie wspomnę o jakości dźwięku (bo obydwa trochę charczą), ale o głośności. Chciałem obejrzeć sobie film i przy ustawieniu głośności na full miałem rozterkę czy patrzeć na ekran, czy przyłożyć Desirkę do ucha. Z muzyką jest trochę lepiej, ale i tak dużo ciszej jak w starym wysłużonym Kaiserku.
Bardzo proszę Kolegów o swoje spostrzeżenia i porównania, bo zastanawiam się czy lecieć z nowym telefonem do serwisu, czy mam się z tym pogodzić.

*

Offline wojdi2324.f

• 13
  • Bball
  • Sprzęt: HTC Desire
Odp: Cichy głośnik w Desire
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 13, 2011, 22:03:58 »
cicho to pojęcie względne. Ja sam obecnie posiadam desire ale jak dla mnie to głośnik działa bardzo dobrze to samo tyczy się jakości głosów podczas rozmowy. Może faktycznie oddaj go do serwisu.

Bball

*

Offline Gregs

• **
  • 135
  • Sprzęt: SGS2, SGS3, SGS4
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 13, 2011, 22:33:43 »
Dla mnie też jest to pojęcie względne, ale w porównaniu do "starego"  TyTn II jest kiepsko. W Kaiserze głośnik  był dużo głośniejszy. Nie wymagam cudów, ale filmy można było jakoś oglądać (i słuchać). W Desire można oglądać, ale głos jest bardzo cichy. Dialogów nie słychać wyraźnie z 30 cm. Muzyka jako tako, ale przecież nie będę słuchał muzyki przez głośnik, bo to jest "profanacja". Na innych forach czytałem, że cichy głośnik i słaba bateria są wadami Desire. Zależy mi na opiniach ludzi, którzy mają doświadczenie z innymi modelami i mogą porównać głośność głośniczka. Pokażę go w niezależnym serwisie, bo spodziewam się , że w ramach gwarancji powiedzą, że wszystko jest w najlepszym porządku i nie ma podstaw do naprawy.
Pozdrawiam.

*

Offline justin22

• 26
  • Sprzęt: HTC Desire/iPhone 4S
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 16, 2011, 15:43:29 »
Z przodu może wydawać się czasami cichy, ale podczas połączenia po pełnym podgłoszeniu jest OK.
Z tyłu jest bardzo mocny - niemal taki, jak w komputerze. Mogę porównać do Avili - głośniejszy o ok 25%, od J700 - 50%, od W910i - 20%, od K510i - 60%.

*

Offline maxraf21

• 4
  • Sprzęt: Htc Desire, Xperia X1
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 03, 2011, 06:17:35 »
Głośnik w desire mogę poròwmać do xperii x1.  Mam chyba pecha, ale to następny telefon w którym niesłysze dzwonka.

*

Offline fala77

• 717
  • Sprzęt: HTC One V
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2011, 10:49:44 »
Z moich doświadczeń mogę powiedzieć że problem nie polega chyba na cichym głośniku tylko złym jego umiejscowieniu.Oglądając filmy czy słuchając muzyki gdy obrócimy telefon tyłem do przodu to nie jest już taki cichy a przynajmniej u mnie.To samo się tyczy dzwonków.Zazwyczaj telefon leży na pleckach i cała moc głośnika idzie w "piach".Generalnie ja nie narzekam...htc Diamond to miał dopiero słaby głośnik :)
HTC One V

*

Offline hesus

• *
  • 89
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 08, 2011, 20:09:07 »
Cóż... Ten telefon ma jeden z najgorszych głośników zewnętrznych jakie widziałem. Cichy i trzeszczy.

Zresztą mój jest wybitnie awaryjny. Albo to kwestia montażu. Zaliczył dwa upadki [ale nie jakieś poważne dzwony, ot wypadł mi fon na podłogę i to drewnianą więc nawet rysy nie ma], nie działa już latarka i słuchawki na jacku.
Wcześniej już to miałem [bez upadku], serwis usunął, ale znów to samo. Koszmar.
Głośnik zgłaszałem, zgłoszę znów.