Zalany Desire Z - przestroga dla innych uzytkownikow

• 4 Odpowiedzi
  • 3706 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline greq

• *
  • 65
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Diamond, HTC HD2
Zalany Desire Z - przestroga dla innych uzytkownikow
« dnia: Lipiec 15, 2011, 16:59:13 »
Witam wszystkich!
Jakies 72H temu nabylem Desire Z :)
Na tym niestety moje szczescie sie skonczylo.
Jako, ze nadeszlo lato, wiekszosc z nas raczy sie zimnymi napojami, duza czesc sposrod tych osob spozywa je ze szklanki tak jak ja :)

Jak wiemy, przez roznice temperatur na szklance kondensuje sie woda, czasami splywa na biurko.

Moj DZ wyladowal na takiej plamie dnia wczorajszego (bylo to ledwie kilka kropel wody i to na chwile), efekt?
Sticker od zalania czerwony, urzadzenie po nocy suszenia na amplitunerze ma losowe restarty.

A wiec przestroga dla innych uzytkownikow, uwazajcie na swoje DZ, nie odbierajce go mokrymi rekoma, kiedy macie spocone ucho czy wlos bo moze was napotkac taka sama sytuacja jak i mnie :)

Szkoda, ze design tego urzadzenia jest tak ulomny, ze pozwala na takie wpadki. Szkoda :(

tak ps. ma ktos jakis pomysl co z nim zrobic?

Odp: Zalany Desire Z - przestroga dla innych uzytkownikow
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2011, 17:30:26 »
Najlepiej zanieś go do jakiegoś znajomego komisu, gdzie są wyposażeni w wanienkę ultradźwiękową i wymyją go w specjalnym płynie.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 15, 2011, 20:15:07 »
mój ma czesto kontakt z wodą, zdaża mi się go odbierać mokrymi rekami, jak dotad na szczęście nic sie nie wydazyło, chociaz teraz będe na niego bardziej uważać. moze miałeś zle spasowaną obudowę? umnie wpadają pyłki za ekran, ale nie moge się wybrać do serwisu z tym.

*

Offline greq

• *
  • 65
  • Sprzęt: HTC Wizard, HTC Diamond, HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 15, 2011, 21:56:12 »
Najlepiej zanieś go do jakiegoś znajomego komisu, gdzie są wyposażeni w wanienkę ultradźwiękową i wymyją go w specjalnym płynie.

Duzo cos takiego kosztuje? Da cos wogole taki zabieg?

mój ma czesto kontakt z wodą, zdaża mi się go odbierać mokrymi rekami, jak dotad na szczęście nic sie nie wydazyło, chociaz teraz będe na niego bardziej uważać. moze miałeś zle spasowaną obudowę? umnie wpadają pyłki za ekran, ale nie moge się wybrać do serwisu z tym.

Moze mialem pecha? no nie wiem, nikomu nie zycze takiej przygody :(

EDIT: Niestety, nawet po wysuszeniu potrafi sie zresetowac sam z siebie :(
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2011, 18:55:52 wysłana przez greq »

*

Offline eldresso

• **
  • 150
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 11, 2011, 17:36:58 »
Nawet po wysuszeniu mogą zostać jakieś resztki wilgoci wewnątrz obudowy. Najtańsza metoda to wrzucenie go do szczelnego pojemnika i zasypanie ryżem (lub torebeczkami, które znajdują się w pudełkach z butami). Zostawić go tak na dzień lub dwa. Ryż dobrze chłonie wilgoć. Nie zmienia to jednak faktu, że woda zostawia osad i powoduje korozję.
Druga opcja to wanienka ultradźwiękowa, oczywiście po rozkręceniu (wszystkie bebechy oprócz wyświetlacza, bo może się skończyć tak jak w moim przypadku)
SE P990i, SGH-i780, Kaiser, Desire, Desire Z - MIUI 2.2.3