Przymierzam się powoli do zmiany phona, a ponieważ nie wyobrażam sobie życia bez qwerty (najpierw Kaiser, a obecnie Touch Pro 2) wybór padł na Desire Z (głównie ze względu na brak konkurencji cenowej - myślałem o Milestone 2, ale była znacznie droższa i bez pl). Ponieważ phone służy mi głownie do pracy mam parę pytań o funkcjonalność, które są dla mnie bardzo istotne:
- dyktafon - czy jest jakiś wbudowany czy trzeba dodatkowo instalować (chodzi mi o nagrywanie notatek głosowych, a nie rozmów), czy istnieje możliwość uruchamiania dyktafonu przyciskiem sprzętowym (wiem, że desire z ma ich bardzo niewiele więc pytanie czy daje się przypisać pod nie nagrywanie)
- kalendarz - czy ten wbudowany w androida jest na tyle wygodny, że można korzystać z systemowego czy lepiej instalować coś osobnego (w WM 6.1 od zawsze używałem aplikacji ThumbCal), czy nie ma problemu z przypomnieniami (w WM 6.1 często występował błąd w powtarzających się przypomnieniach co powodowało brak ich wyświetlania)
- synchronizacja kalendarza i kontaktów w Thunderbirdem - do synchronizacji używam chyba jedynego programu do tego celu-BirdieSync, z opisu wynika że działa na androidzie, ale pytanie jak to wygląda w praktyce
-jak wygląda na adroidzie sprawa dostępu do zasobów karty sd z pc - na WM 6.1 używałem bardzo praktyczniej wtyczki do Total Comandera WinCE Device, czy jest coś podobnego na androida?
Z góry dzięki za odpowiedź. Franiu