Nowy zielony robot in da tałn :)

• 15 Odpowiedzi
  • 6783 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
Nowy zielony robot in da tałn :)
« dnia: Listopad 06, 2010, 00:12:00 »
Dziś rano przywiózł go kurier. Zaraziłem się zielonym po zainstalowaniu pierwszego romu z andkiem na HD2. Zawsze byłem zwolennikiem sprzętowej klawiatury więc wybór był oczywisty:

http://picturepush.com/public/4471519

Bardzo fajny sprzęt, zupełnie nie posiada wad trapiących G2, świetnie trzyma baterię w czasie używania. Jedyna stwierdzona dotychczas wada to stosunkowo cichy głośnik. Leo potrafi ryczeć do ucha a przy korzystaniu z Desire Z w głośnym miejscu trzeba się skupić aby słyszeć rozmówcę.   

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
Odp: Nowy zielony robot in da tałn :)
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 06, 2010, 09:53:03 »
Jak sprawuje sie klawiatura? Chodzi mi o rozsuwanie. dość wytrzymałe to jest?
Co znaczy świetnie trzyma? Dzień?:)
Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 06, 2010, 11:03:22 »
A więc po kolei - klawiatura jest niezła choć nie dorównuje tej z TP2 (tam to jednak było mistrzostwo świata...). O hinge issue zapewne słyszałeś :) Na podstawie własnych obserwacji wydaje mi się, że jest lepiej niż w T-mobile G2 (amerykanie strasznie po tym jechali) ale jak chwycisz telefon za dolną część, odwrócisz ekranem do dołu i potrząśniesz to się rozsunie. Aby przeszkadzało to jednak w używaniu musiałbyś korzystać z telefonu na rollercasterze :) Ile trzyma bateria w rzeczywistości? Za wcześnie jeszcze na opinie, będę mógł coś więcej powiedzieć po tygodniu, dwóch. Na chwilę obecną - test Leo z romem Desire HD kontra Desire Z - ok 50x Quadrant Adv i pod obciążeniem DZ zjada około 50% mniej energii niż HD2. Test bardzo mało miarodajny ale wróży to 2-3 dni na baterii pod średnim obciążeniem. Co więcej- są już baterie 1800mAh od Mugena (świetne ale drogie...), pasują też powiększone baterie 1750mAh od Evo 4G. Z Mugenem na pokładzie pewnie będzie można zbliżyć się do 5 dni bez ładowania a dla smartfonów do wręcz oszałamiający wynik!

*

Offline LukAnt

• **
  • 228
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 06, 2010, 15:51:25 »
Obecnie mam TP i zastanawiam sie właśnie nad DZ, choć WM mi pasuje... Chociażby na automape... a nie chcial bym nosić dwoch sprzętów :)
Ciekawi mnie też taka sprawa, skoro na sprzet z WM wrzucają andka, to czemu by nie odwrotnie ?:>

Poczekam az troche zejdzie z ceny...

No i na jakąś recke :)

Najczęstsze kłamstwo w Internecie?
- Szukałem, ale nie znalazłem

*

Offline piotrrz

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 11, 2010, 17:10:25 »
Gratki sprzętu. Ja od kilku dni sam mam Desire HD i bardzo mi się podoba :)
Co do Desire Z, to mógłbyś zrobić zdjęcia tego slidera klawiaturki jak to z tyłu telefonu wygląda?
A co do opcji odwrotnej modyfikacji zamiany systemów (WM zamiast Andka) - to też bym był nawet i rady takiego rozwiązania ;)
było: Eten M600+ -> HTC Touch Dual -> HTC Touch Pro
jest: HTC Desire HD

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 11, 2010, 21:55:23 »
A co do opcji odwrotnej modyfikacji zamiany systemów (WM zamiast Andka) - to też bym był nawet i rady takiego rozwiązania ;)
WM? Never again! Tyle lat się z tym systemem męczyłem a działać zaczął w miarę normalnie dopiero na HD2 :)

*

Offline piotrrz

• *
  • 61
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 12, 2010, 08:03:29 »
No, ja właśnie męczę się po raz pierwszy z Andkiem - a właściwie z przeniesieniem kontaktów z Outlooka. Już się cieszyłem, że mi się udało, a tu zonk, bo wszystkich kontaktów mam ponad 270, a jak patrzę w Google po zalogowaniu na stronę, to mi przeniósł jedynie 160... :(
było: Eten M600+ -> HTC Touch Dual -> HTC Touch Pro
jest: HTC Desire HD

*

Offline marcin68

• 20
  • Sprzęt: Universal, Trinity, Blacstone, TG01, HTC Desire HD
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 12, 2010, 13:32:01 »
Aktualnie w sklepie HTC w promocji za 2299 zł (brutto) ;) dodają gratis do każdego zakupionego DZ ładowarkę samochodową HTC CC-C300 oraz folie SP-P400.

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 13, 2010, 12:21:26 »
Aktualnie w sklepie HTC w promocji za 2299 zł (brutto) ;) dodają gratis do każdego zakupionego DZ ładowarkę samochodową HTC CC-C300 oraz folie SP-P400.
A kto powiedział że trzeba kupować w PL? Za naszymi granicami bywa zdecydowanie taniej :)

*

Offline marcin68

• 20
  • Sprzęt: Universal, Trinity, Blacstone, TG01, HTC Desire HD
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 13, 2010, 19:05:07 »
Każdy kupuje gdzie chce. Jeden w polskim sklepie (RTVEU...../....utronik) z fakturą, drugi w UK bez invoice  :wink: , trzeci na alledrogo http://allegro.pl/htc-a9191-desire-z-polska-android-2-2-fv22-wro-i1309182279.html , a czwarty na abonament w grudniu :) u swojego operatora, no może ktoś dostanie od Mikołaja za friko. Nie rozumiem w czym tkwi problem?

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 13, 2010, 20:52:26 »
Obecnie mam TP i zastanawiam sie właśnie nad DZ, choć WM mi pasuje... Chociażby na automape... a nie chcial bym nosić dwoch sprzętów :)
Ciekawi mnie też taka sprawa, skoro na sprzet z WM wrzucają andka, to czemu by nie odwrotnie ?:>

Poczekam az troche zejdzie z ceny...

No i na jakąś recke :)

Androida na WM tylko dla samej auto mapy?! Desire HD którego posiadam jak i Z mają już nawigację wbudowaną na mapach tom tom (30 dni za free później 50 ojro na zawsze) Nawi sprawuje się wyśmienicie przynajmniej na terenie warszawy i myślę, że warto zapłacić teo 50 ojro za wbudowaną nawigację.

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 09, 2010, 22:17:46 »
Melduje się kolejny użytkownik Zetki...
Pierwsze wrażenie to że Android to komiczny system (po przejściu z wypieszczonego WM na Touch Pro). Trzeba się wyzbyć kilku przyzwyczajeń np. do stałej możliwości "ubicia" aplikacji działającej w tle bez konieczności uciekania się do task killera.

Od strony mechanicznej nie mam zarzutów choć spodziewałem się większych "fajerwerków" po ekranie pojemnościowym. W Touch Pro w większości przypadków jest dla mnie i moich palców równie czuła - taka śmiesznostka.

KUBA   

*

Offline EcO

• 2
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 25, 2011, 20:56:14 »
Witam i ja. Po 8 latach przygód z WM - jest system który normalnie działa. Tydzień czasu i zero resetu :) hy Linux jednak nie tylko na serwery się nadaje :)

Życzę wszystkich miłych i bezawaryjnych lotów na pokładzie Androida. Pozdrawiam

*

Offline hubert

• **
  • 134
  • Sprzęt: Leo/Desire Z/Droid3/S3/Xperia Z/Z1/Z1 Compact
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 25, 2011, 21:54:28 »
No to jest nas już chyba z pięciu :)
może inni boją się zawiasów  :wink:

*

Offline wpmike

• 1169
  • Sprzęt: Sony Xperia Z
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 26, 2011, 01:35:10 »
Moja 'zetka' przyjeżdża z żoną z Polski w niedzielę. Podzielę się wrażeniami, gdy dostanę ją w łapki (zetkę, nie żonę) ;)

*

Offline Ralf63

• 464
  • Sprzęt: HTC Desire Z
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 16, 2011, 16:00:20 »
Czy DLNA działa tylko ze sprzętową aplikacją? O co mi chodzi. Jak wiadomo Z nie ma wsparcia dla Divx'ów (takich pełnych) ale poprzez programy ze sklepu mogą działać. Więc czy zadziała taki program wspierający divxy przez DLNA?
HTC Desire Z 2.3.4 + 8 GB
iPhone 3GS 32 GB