Czy zatem istnieje taka folia Brando do Desire Z (wykrój)? Gdzie?
Zaprzeczasz sam sobie. Jakbyś znał Brando to tego pytania by nie było. Proste.
ale to pytanie nie swiadczy o nieznajomosci folii (marki) brando a jedynie o braku wiedzy o istnieniu folii brando wycietej jako gotowiec dla desire z. czytanie ze zrozumieniem sie klania.
ale wracajac do tematu
ja mialem przez moment folie 3m glr310 z jedynego sklepu, ktory wyplulo google po wpisaniu tej nazwy.
refleksy swiatla takie jak bez folii, do tego byla zle/nierowno przycieta (poszarpane krawedzie) przez co niby sie ladnie 'przykleila' ale po krokim czasie zaczela odlazic przy tych wlasnie krawedziach
teraz mam brando - na jednym fonie mam ultraclear na drugim matowa
wiec moze komus sie moja opinia przyda
moj subjektywny wybor: matowa
wady matowej:
-lekki efekt iskrzenia/ziarnistosci (cos jak przy amoledach) widoczny tylko na bialym
-nie da sie uzywac telefonu jako lusterka
zalety matowej:
-palec po ekranie przesuwa sie jak po lodzie
-slady palcow nie sa zbyt widoczne i znikaja po przetarciu nawet plastikowa szmatka
-w jasnym otoczeniu obraz widoczny, choc zamglony
wady blyszczacej:
-slady palcow bardzo widoczne
-brudny (potluszczony od palcow) daje kolorowe efekty ziarnistosci/rozszczepienie swiatla (sporo wieksze niz matowa folia) i do tego nierownomierne, co utrudnia czytanie,
-w jasnym otoczeniu brudny ekran staje sie nieprzezroczysty, czysty robi za lustro
-trudno wyczyscic ekran (potrzeba czystej bawelnianej szmatki i kilku przetarc)
-na czystym ekranie palec stawia opor przy przesuwaniu
-zeby utrzymac ekran w lustrzanej czystosci nalezy go albo nie dotykac albo przecierac wspomniana wyzej szmatka po kazdym dotknieciu palcem
zalety blyszczacej:
-ekran wyglada jakby nie bylo zadnej folii