HTC Desire Z - (pokrowiec) etui z magnesem

• 2 Odpowiedzi
  • 4315 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline apabisek

• 24
  • Sprzęt: HTC Desire Z
HTC Desire Z - (pokrowiec) etui z magnesem
« dnia: Lipiec 16, 2011, 11:34:39 »
Witam
Tak krótko mogę podzielić się swoimi spostrzeżeniami związanymi z ochroną "Z'ki
Przed zakupem etui poczytałem trochę na forum. Nurtowało mnie pytanie czy można zakupić pokrowiec z magnesem czy też nie. Zapinka na magnes jest bardziej estetyczna jednak spokoju nie dawał mi jego wpływ na telefon.
Zakupiłem więc taką dla sprawdzenia. Cena ok 25 zł. Niestety po założeniu telefon zaczął wyświetlać komunikat "Abnormal magnetic field detected..." Usunąłem więc szybko obudowę aby nie uszkodzić telefonu...a że była i tak bezużyteczna zabrałem się za miejsca z magnesami. Naciąłem obudowę od zewnątrz i na wstążce zapinającej. Wyciągnąłem dwa magnesy które były dodatkowo jeszcze w metalowych miseczkach. Po sile przyciągania i wielkości mogę powiedzieć, że z bardzo dużym prawdopodobieństwem są to jednak magnesy neodymowe. W miejscach dziur przykleiłem superglu.. zapinkę na rzepa. Telefon mogę teraz bezpiecznie nosić w obudowie bez obawy, że się namagnesuje a sama zapinka sprawdza się bardzo dobrze. Oczywiście można było dociąć ładniej tego rzepa ale.... nie wiedziałem, że się sprawdzi.. hehe Pozdrawiam ap.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2011, 11:36:40 wysłana przez apabisek »

*

Offline linshi

• 555
  • Od pytań jest forum.
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
Odp: HTC Desire Z - (pokrowiec) etui z magnesem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 16, 2011, 14:32:35 »
Dobry pomysł, może zrobię tak samo ze swoim. Gdyby rzep był dokładniej przycięty wyglądało by na fabrycznie zrobione :)
Czy aby na pewno ?

Odp: HTC Desire Z - (pokrowiec) etui z magnesem
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 20, 2011, 17:53:19 »
Ja używam kabury poziomej która te z ma magnesy i nic się nie dzieje. Mo ze dlatego, że telefon wkładam ekranem do środka a tylną klapką do zapięcia magnesowego.
 :)