Znikające pliki?!

• 7 Odpowiedzi
  • 1514 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rade

• **
  • 102
Znikające pliki?!
« dnia: Październik 11, 2003, 07:49:39 »
Przed wczoraj zauważyłem dziwny problem z moim h1915... minaowicie poznikała część plików... narazie wygląda jak by poznikały te które były w Start Menu... i wcale nie chodzi o tylko pliki z RAMu, poznikała część też z ROMu (w stylu skrót do Worda itp, a wczoraj zauważyłem że przestał się włączać Wisbar... brak komunikatów o błędach... niby wszysko działa... tylko pliki znikają... W sumie mały hard reset i będzie po kłopocie... ale czy spotkał się ktoś kiedyś z czymś takim? Jakis PDA virus czy co????

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
Znikające pliki?!
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 11, 2003, 08:56:59 »
zaden wirus...........

prawdopodobnie odpaliles removera albo podobny program i po prostu wykasowal ci z automatu linki do programow ktore albo zostaly przeniesione gdzie indziej albo wykasowal linki do programow na kartach pamieci poniewaz karte widzi po jakims czasie a jak byl uruchomiony wczesniej to uznal dany link za bledny...........

*

Offline Rade

• **
  • 102
Znikające pliki?!
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 11, 2003, 09:03:20 »
Wlaśnie nie... removera nawet nie instalowalem... i z pewnością nic w ostatnich dniach z PDA nie robilem (za wyjątkime synchronizacji z PC no i dodawaniem notatek, wpisów do kalendarza itp). A linki poznikały właśnie do rzeczy które jak pisałem były często w romie (i można je było nadal spokojnie odpalić) i poznikały nie tylko linki... Po prostu wyglądało to tak, że włączyłem rano pda klikam na Start, a tu dziwnie krótkie (jakeis 3 lub 4 pozycje)... Wis Bar jeszcze działa... no ale nie maiłem w tygodniu czasu się tym zająć... a wczoraj chcę wyłączyć program jakiś przez X, i nagle okazuje się, ze już Wis Bara nie ma... jak by go ktos odinstalował... dosłownie :) a z pewnością nikt takiego kawału mi szansy zrobić nie miał.

No nic... tak czy tak zrobiłem właśnie hardreset i zobaczymy czy to załatwi sprawę :) teraz przynajmniej nic dziwnego w tym, że wszysko poznikało ;)

*

Offline MarcinW.

• 716
Znikające pliki?!
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 11, 2003, 09:57:14 »
No witam. Czyli problem nie dotyczy tylko mnie... Właśnie zastanawiałem się czy pisać o tym na forum, bo nie byłem pewien czy z własnej głupoty czegoś nie wywaliłem. Jestem właśnie po TWARDYM RESECIE mojego 1915 - reset wykonałem prosto - wypiąłem accu na 2 dni; padło... Ale mi zdarzyło się tak samo: wywaliło mi linki, część skrótów itd. A jak się włączał PDA to sypał komunikatami, że nie może odnaleźć części linków w autostarcie - największy problem to to, że one tam były - sprawdziłem Exploratorem.... Wyszło na to, że wszystko instaluję od początku.....

Rade:: jak wykonałeś HARDRESET w 1915??? Bo tego nie wiem a nie chce mi się zawsze czekać 2 dni na rozładowanie baterii backupowej....

Pozdrowienia Marcin/sq9bbf

*

Offline Rade

• **
  • 102
Znikające pliki?!
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 11, 2003, 10:16:10 »
Reset? Trzymasz POWER i w tym samym czasie wciskasz RESET... Zdjasie POWER musisz w czasie resety tryzmać przez 2s ale już nie pamiętam czy to konieczne... :)

*

Offline Rade

• **
  • 102
Znikające pliki?!
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2003, 10:04:04 »
Hmm... ciekawe co to... czy jakiś problem tykający h1915, czy coś innego... bo z tego co piszesz to efekty dokładnie identyczny jak u mnie.

*

Offline M-M-K

• 15
Znikające pliki?!
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 14, 2003, 11:28:29 »
rade napisał:

Reset? Trzymasz POWER i w tym samym czasie wciskasz RESET... Zdjasie POWER musisz w czasie resety tryzmać przez 2s ale już nie pamiętam czy to konieczne... :)

Myśle, że nie do końca konieczne. U mnie po wyłączeniu ipaqa i wciśnięciu resetu
zamiast soft reset wyszedł hard. Wcale nie byłam szczęśliwa. :wkurzony:

*

Offline Rade

• **
  • 102
Znikające pliki?!
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 15, 2003, 01:26:09 »
Ooo :) A ja tak kombinowalem (ale sam to gdzies na necie wycyztalem) eh... az nie moge doczekac sie nastepnej okazji na hard reset co by ten nowy patent sprawdzic ;)