z cyklu kilka pytań do :)

• 7 Odpowiedzi
  • 642 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 23, 2006, 20:40:05 »
moze się znajdzie wujek dobra rada, który hurtowo mnie oświeci :) mam iPAQ 3870 z windows pocket pc 3.0.11171, procek ARM SA1110:
1.czy mozna odinstalować takie rzeczy jak: infrared, msn explorer, messenger, IE? nie uzywam więc chętnie bym się pozbył :) (śmieci :D) co jeszcze mozna by ewentualnie wyp... ;)?
2.opcja backup w active sync - jak zauwazyłem kopiuje całość łacznie z systemem, kontaktami, ustawieniami - w związku z tym inny program do backupu raczej nie jest potrzebny? (zrobiłem taki backup i chwile potem restore - myśląc ze pojawi się jakieś okienko na którym się zatrzymam w razie czego :) a to coś od razy zaczęło przywracać wszystko z minutę wcześniej zrobionej kopii :D prawdę mówiąc zdrętwiałem i nie ruszyłem się na wszelki wypadek do końca przywracania :D)
3.zainstalowałem sobie batmona - jak toto odinstalować - dotyczy to wszystkich programów - nie widzę czegoś takiego jak "uninstaler" - czy wystarczy zwykle "delete" wszelkich rzeczy z tym związanych?
4.kupuje włąsnie kartę sd - chcę tam instalować wszelkie progsy na wszelki wypadek; czy da się tak samo przerzucić tam kontakty, notatki itp? czy zostaje mi tylko ich regularne backup-owanie?
5.na ekranie "today" chciałbym dodać np.notatki, ale nie wiem jak to zrobić
ufff to chyba tyle - po 2 tygodniach z ipakiem
pozdrawiam

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 24, 2006, 05:55:24 »
1. nie mozna - mozna za to wgrac nowszy system bo wersja 3.0 to PPC2002 a do tego modelu byl WM2003

2. jak chcesz miec dobry program do backupu z mozliwosciami konfiguracji to musisz kupic Sprite Software Backup - jest to najlepsza aplikacja tego typu na PDA
http://www.spritesoftware.com/en/personal/products/windows_mobile/pocket_pc.htm

3. jak nie ma w uninstalerze to wejdz w start - settings - personal - today i tam zobacz czy go nie ma w zakladce items

4. PIM powinny byc w pamieci wewnetrznej - regularna kopia zalatwia sprawe (mozesz ja robic rowniez na karte SD)

5. jakie notatki? odreczne? prosze bardzo
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=10317

ufffff

witam
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 24, 2006, 08:19:40 »
1.jest juz WM 5 - można spróbować?

5.note na ekran today - chodzi np. o skrót do notatek - taki jaki jest do kalendarza, iTask-a itd; przy okazji chodzi wogóle o dodawanie skrótów bo w settingsach jest tylko opcja move up i down :) czy jak dodam nowy program to tam coś wskoczy ?

mniejsze ufff :)
pozdrawiam

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Re: witam
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 24, 2006, 08:35:07 »
Cytat: "pandamisio"
1.jest juz WM 5 - można spróbować?

Nie, nie można. System jest tworzony pod każdy konkretny model pocketa, a pod Twojego nie ma WM 5.0 i nie będzie.

:(
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 24, 2006, 18:13:43 »
a co to za dyskryminacja :( ?

*

silentjob

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 24, 2006, 18:20:51 »
Raczej brak inwestycji w mało przyszłościowe modele. Pocieszeniem moze być fakt, że nawet nie wszystkie z nowszych modeli mają taką możliwość.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 25, 2006, 01:56:29 »
nie malo przyszlosciowe tylko po prostu stare - przeciez 3870 byl na rynku 4-5 lat temu - na warunki komputerow to przeciez prawie pol wieku - nikt nie wspiera tak starych urzadzen bo po prostu to sie nie oplaca

nie dosc, ze producent musi przystosowac wersje systemu do konkretnego modelu (ktorego parametry nawet nie wystarcza) to dodatkowo musi zaplacic oplate licencyjna dla MS - jaki to ma sens dla modelu, ktory nie dosc, ze nie jest juz produkowany to jego wartosc rynkowa wynosi 1/3-1/4 ceny najtanszego nowego PDA?

watpie zebys chcial zaplacic za nowy system 200-300 zl

jo :)
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 27, 2006, 14:33:04 »
pewnie :)
tego palma mam niejako "w spadku" już z systemem, progsy raczej freeware - bo pełno tego na forum - więc wogóle zaczynam się zastanawiać czy warto zmieniać system (w screenshotach niczego rewolucyjnego nie zauważyłem - inne skórki i drobiazgi, a podobno zżera więcej energii) - chyba że się mylę. dla mnie to ma być narzędzie w trasie a nie skarbonka :)
pozdrawiam