to jest troche kosztowne zależy jak na kogo chodzi oto że trzeba kupić przejściówke z usb żeński na żeński (bardzo trudno znaleźć) ale znalazłem sklep internetowy gdzie to jest , trzeba jeszcze mieć kabel hotsyns na usb. trzeba wtedy połączyć palma przez przejściówke z jakimś urządzeniem np. myszka aparat cyfrowy dysk usb. i trzeba mieć programy ze strony która jest na faq pod tytułłem coś o usb.
LOL
Zapomniales tylko dodac ze trzeba miec w palmtopie host USB
Nie ma szans by podlaczyc do zwyklego palmtopa pod gniazdo synchronizacyjne urzadzenia na USB

Bo to jest porty typu client, czyli taki sam jak jest w myszce lub np. w aparacie cyfrowym. Dwa klienty nie moga sie dogadac, potrzebny jest host.

[Dodano: 2004-02-27 08:45:11]
Witam. Mam pytanko, czy ktoś wie czy istnieje program który umożliwałby wykorzystanie dotykowego ekranu palma jako myszy Komputera. Gdzieś kiedyś przeczytałem że jest do ściągnięcia taki program, ale on był przeznaczony do jakiegoś starego modelu jescze z monochromatycznym ekranem i na dodatek nie pamietam gdzie to było. Jeśli ktoś wie coś na ten temat to bardzo proszę o pomoc. Mój sprzęt pod jaki miałby chodzić to HP1940.
Istnieje taki program. Nazywa sie on Pocket Tablet i kosztuje 9.99 USD
http://www.pocketgear.com/software_detail.asp?id=2443Program dziala nawet przez bluetooth wiec mozna zrobic sobie z palmtopa bezprzewodowa myszke